ΒΙΝΤΕΟ: Κορωνοϊός – Στην σκιά της «Όμικρον» και η Ελλάδα – Κάλεσμα εμβολιασμού από τους ειδικούς

ΠΗΓΗ MEGA TV

Την στιγμή που μία γυναίκα 106 ετών εμβολιάστηκε σήμερα, ένα ανεμβολίαστο κορίτσι μόλις 16 ετών δίνει μάχη για τη ζωή της στην εντατική.

Μια υπερήλικας 106 ετών από τη Ζαγορά έλαβε κατ’ οίκον την πρώτη δόση του εμβολίου. Η κ. Γαρυφαλλιά Βούλγαρη είναι από τους γηραιότερους ανθρώπους στη Μαγνησία.

Ζήτησε από τα παιδιά της να εμβολιαστεί, καθώς ήταν η μόνη ανεμβολίαστη στην οικογένεια και έτσι τα παιδιά της της έκλεισαν το πολυπόθητο ραντεβού. Έτσι χθες, έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer.

«Χθες που έγινε το εμβόλιο, κάλεσα για κατ΄ οίκον και ήρθαν και της το κάνανε. Ήθελε κιόλας. Λέει ‘θα ρθούνε στο σπίτι’; Λέω ‘βέβαια θα ‘ρθούνε να σε κάνουν’. Της λέω πως ήταν; Εντάξει το εμβόλιο; Μου λέει ‘καλά καλά και θα ρθούν πάλι να μου κάνουνε’», λέει η κόρη της ηλικιωμένης.

Πάνω από 100 άτομα εμβολιάζονται κάθε μέρα στο κέντρο Υγείας της περιοχής. Οι εμβολιασμοί όμως κινδυνεύουν να μπλοκάρουν τον επόμενο μήνα, καθώς δεν έχουν ανανεωθεί οι συμβάσεις των γιατρών και συνεπώς αν δεν βρεθεί λύση, δε θα μπορούν να εξυπηρετηθούν δεκάδες πολίτες.

 

16χρονη στην εντατική

Την ίδια στιγμή, λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά, μια 16χρονη δίνει μάχη για τη ζωή της στην εντατική του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας.

Το κορίτσι είχε νοσήσει από κορωνοϊό και τον Οκτώβρη, όμως το βράδυ της Παρασκευής μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση στο Γενικό Λάρισας.

Τα δύο rapid τεστ βγήκαν θετικά και εξαιτίας της κατάστασής της μεταφέρθηκε στην εντατική του Πανεπιστημιακού. Οι γιατροί περιμένουν και τα αποτελέσματα του μοριακού ελέγχου.

Οι παιδίατροι τονίζουν ότι ο εμβολιασμός των παιδιών είναι σημαντικός για να προστατευτούν από τις σοβαρές επιπλοκές του ιού.

 

Συναγερμός για την «Όμικρον»

Με τον εφιάλτη της «Όμικρον» να εξαπλώνεται στην Ευρώπη, οι υγειονομικές Αρχές της χώρας βρίσκονται σε συναγερμό, καθώς ήδη τα 17 κρούσματα που έχουν εντοπιστεί στη χώρα είναι διάσπαρτα στην Επικράτεια.

Η υπερμεταδοτικότητας της «Όμικρον» τρομάζει τους ειδικούς κυρίως λόγω του γεγονότος ότι το σύστημα υγείας έφτασε στα όριά του.

Τρίτη δόση άμεσα και εκστρατεία να εμβολιαστούν οι ανεμβολίαστοι ζητούν οι ειδικοί, καθώς θα είναι η μόνη ασπίδα προστασίας έναντι της νέας παραλλαγής.