Κάρολος Παπούλιας – Με τιμές αρχηγού κράτους η κηδεία του και τριήμερο εθνικό πένθοςΠλήρης ημερών και με καθολική αναγνώριση της προσφοράς του στην πατρίδα, που ξεκίνησε από την αντιστασιακή δράση την οποία είχε από τα νεανικά του χρόνια και κορυφώθηκε με τη δεκαετή θητεία του στο ύπατο πολιτικό αξίωμα της ελληνικής Πολιτείας, έφυγε από τη ζωή ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.


Η κηδεία του Κάρολου Παπούλια προγραμματίζεται για την Τετάρτη και οι πρώτες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ήθελαν η σορός του να μεταφέρεται στον γενέθλιο τόπο του, την Ήπειρο, κάτι που αναμένεται να οριστικοποιηθεί σήμερα Δευτέρα στη διάρκεια της ημέρας.


Να σημειωθεί ότι η κηδεία θα τελεσθεί δημοσία δαπάνη ενώ με απόφαση της κυβέρνησης θα αποδοθούν οι τιμές που προσήκουν σε Αρχηγό Κράτους. Αποφασίσθηκε επίσης, να τηρηθεί εθνικό πένθος από την ημέρα του θανάτου του και για τρεις ημέρες, καθώς και κατά την ημέρα της κηδείας του. Επιπλέον μεσίστιες είναι από χθες Κυριακή οι σημαίες των δημοσίων καταστημάτων όλης της χώρας και θα εξακολουθήσουν έως και την ημέρα της κηδείας του.