Βραβεύτηκαν από τον Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου οι αθλητές του Ειδικού Αθλητισμού της Λέσβου


Ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης,  ο Αντιπεριφερειάρχης  Αθλητισμού Δημήτρης Κουρσουμπάς και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Β. Αιγαίου Απόστολος Αλατζάς, υποδέχθηκαν χθες 22.12.2021  στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου , Αθλητές του Ειδικού Αθλητισμού της Λέσβου,  τον Πρόεδρο Ιωάννη Αντωνίου και τα μέλη του Αθλητικού Συλλόγου Προσαρμοσμένων Αθλημάτων ΑΧΤΙΔΑ ΑΙΓΑΙΟΥ. 

Εννέα (9) αθλητές του συλλόγου τον Ιούλιο του 2021 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου 2021 στο Καυτατζόγλειο είχαν αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις , 5 χρυσά, 6 αργυρά και 4 χάλκινα μετάλλια καθώς και κατάταξη στην 4η και 11η θέση. 

Χτες στη διάρκεια σεμνής τελετής η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου τίμησε το σύλλογο και τους διακριθέντες αθλητές με αναμνηστικά δώρα. 

Χαιρετίζοντας ο Περιφερειάρχης τον Πρόεδρο και τους Αθλητές του Συλλόγου τόνισε:

«Αποτελεί πράγματι τιμή για την Περιφέρειά μας η παρουσία σας. Είμαστε κοντά σας μας κάνετε υπερήφανους. Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε τον Συνταγματάρχη και Πρόεδρό σας κ. Αντωνίου για το έργο που επιτελεί και τον παρακαλούμε ότι χρειαστεί να μας το πει. Σας εύχομαι πάντα διακρίσεις και επιτυχίες».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Δημήτριος Κουρσουμπάς, εκφράζοντας τα συγχαρητήριά του, αναφέρθηκε εν συντομία στα όσα επέτυχε ο σύλλογος τα τρία χρόνια της λειτουργίας του και στις επιδόσεις των αθλητών καλώντας έναν-έναν τους Αθλητές να παραλάβουν τα αναμνηστικά  δώρα.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συλλόγου στέλεχος της 98 ΑΔΤΕ Συνταγματάρχης Αντωνίου Ιωάννης ευχαρίστησε την Περιφερειακή Αρχή και ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη Κωνσταντίνο Μουτζούρη, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων:«Η σημερινή ημέρα αποτελεί ιδιαίτερη τιμή, για όσα  έχει επιτύχει ο σύλλογος ως τώρα. Η παρουσία της Περιφέρειας κοντά μας και η αρωγή της δίνει τη δυνατότητα να αναθεωρήσουμε τα στερεότυπα στην κοινωνία της Λέσβου γύρω από την αναπηρία. Είναι μεγάλη βοήθεια για μας που είστε κοντά μας  και χάρις στην ενίσχυση και συμβολή σας, είχαμε  τη χαρά της 18η θέσης Πανελλαδικά ως Αθλητικός Σύλλογος και όλα τα βραβεία και διακρίσεις που επέτυχαν οι αθλητές μας, τους οποίους ευχαριστώ ιδιαιτέρως».

Ο Αθλητικός σύλλογος Προσαρμοσμένων Αθλημάτων Αχτίδα Αιγαίου, δραστηριοποιείται από το 2018 και είναι αναγνωρισμένος από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.  Έχει εγγεγραμμένους 20 αθλητές εκ των οποίων οι 16 έχουν δελτίο για συμμετοχή σε αγώνες σε Πανελλήνιο Επίπεδο. Όλοι προπονούνται κανονικά καθημερινά στο Δημοτικό Στάδιο.

 

Οι Αθλητές που επέτυχαν διακρίσεις στη διάρκεια του έτους είναι:

Αντωνίου Δημοσθένης,Μακρής Παναγιώτης ,  Σφαμιδάκης Παρμενίων,  Μαρούσκου Ταξιαρχούλα ,  Χατζηπαναγιώτης Θεόδωρος, Μαρβιτσόπουλος Χρήστος ,Κεφαλά Νικολέτα,  Κίμων Θωμάκος,.Γιαλαμάς Βασίλειος. Βατζάκας Κυριάκος.