ΒΙΝΤΕΟ | Εμβολιασμός και τήρηση των μέτρων για... Καλά Χριστούγεννα

ΠΗΓΗ MEGA TV

Tα κάλαντα τα μικρά παιδιά φέτος θα τα πουν κανονικά και όχι διαδικτυακά αλλά το ρεβεγιόν όπως λένε οι ειδικοί θα πρέπει να γίνει με κανόνες και προσοχή καθώς ο κορωνοϊός είναι εδώ και απειλεί. 

«Πρέπει να προσέχουμε να τηρούμε τις αποστάσεις αλλά και πάλι δεν γίνεται να μην κάνουμε τραπέζι με τους αγαπημένους μας» αναφέρει νεαρή κοπέλα, ενώ μια άλλη: «Εμένα μου έχουν λείψει τα οικογενειακά τραπέζια θα προσέχω πολύ, όταν είμαι στο δρόμο θα φοράω διπλή μάσκα ειδικά όταν έχει συνωστισμό».

Ο εμβολιασμός είναι το πρώτο μέλημα τονίζουν οι επιστήμονες ενώ εάν προγραμματίσουμε άμεσα την Τρίτη δόση προλαβαίνουμε να αναπτύξουμε αντισώματα μέχρι τις γιορτές

Οι επιστήμονες τονίζουν πως όλοι οι ενήλικοι έχουν τη δυνατότητα για ένα δωρεάν αυτοδιαγνωστικό τεστ από τα φαρμακεία και πως καλό είναι να το κάνουν ώστε να μειωθεί το φορτίο στην κοινότητα μέχρι τα Χριστούγεννα.

Όπως ανέφερε η Βάνα Παπαευαγγέλου: «ιδιαίτερα σε περιόδους αυξημένης κινητικότητας και κοινωνικοποίησης ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος πρέπει να μπει στην καθημερινότητα μας».

«Ένα δεύτερο μέτρο που θα μπορούσε να ληφθεί είναι οι χώροι που θα βρισκόμαστε να αερίζονται καλά και προφανώς να προσέξουμε κανόνες ατομικής υγιεινής όπως θα κάναμε σε κάθε άλλη περίπτωση όσον αφορά την κοινή χρήση σκευών μαχαιριών πιρουνιών» εξηγεί ο καρδιολόγος Δημήτρης Βραχάτης.

 

Στη Ιερά Σύνοδο ο πρωθυπουργός

 

Με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα διεξαχθεί την ερχόμενη Δευτέρα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος που θα συζητηθεί πως θα γίνουν οι λειτουργίες κατά τη διάρκεια των γιορτών με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια για τους πιστούς

 

Η εκκλησία δήλωσε επίσημα πως αδυνατεί να κάνει ελέγχους στις εισόδους των εκκλησιών, ωστόσο παροτρύνει συνεχώς τους πιστούς να εμβολιαστούν, να φορούν μάσκα και να κρατούν αποστάσεις.