Στην Αρχαία Άντισσα ο Ορειας την ΚυριακήΣτην Λέσβο η πεζοπορία της Κυριακής από τον Ορειας.

Και ενώ μαίνονται οι τρελονοτιάδες αλλά και οι συχνές και δυνατές μπόρες εμείς σκεφτόμαστε να ξαμοληθούμε στη βορειοδυτική Λέσβο. Συγκεκριμένα στο επίνειο Σκαλοχωρίου, το Καλό Λιμάνι ή «Τσαμούρ (λασπώδης) λιμάνι». Από εκεί θα πεζοπορήσουμε μέχρι την Αρχαία Άντισσα σε μια υπέροχη σεληνιακή διαδρομή με το γαλάζιο του Αιγαίου δεξιά μας και τριγύρω μας «άνθρωποι μονάχοι» ανεμοδαρμένοι βράχοι. Εκεί, στο Οβριόκαστρο, όπου πραγματοποιούνται ανασκαφές από την Αρχαιολογική Υπηρεσία, θα μας υποδεχθεί και θα μας ξεναγήσει ο προϊστάμενος της Εφορίας Αρχαιοτήτων κ. Παύλος Τριανταφυλλίδης!

Μετά την ξενάγηση, θα συνεχίσουμε την πεζοπορία μας μέσα από λόφους και κάμπους, περνώντας τον ποταμό Βούλγαρη και τον υγροβιότοπό του για να καταλήξουμε στον Κάμπο της «νέας» Άντισσας, όπου θα μας περιμένει το λεωφορείο για να μας μεταφέρει σε ταβέρνα της περιοχής για συνεστίαση και συμπόσιο!

Ραντεβού λοιπόν την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου στις 08:45 στο My Market απ' όπου θα μας πάρει το λεωφορείο για να μας αφήσει στο Καλό Λιμάνι. Η διαδρομή θα είναι μέτριας δυσκολίας και δε θα είναι κυκλική. Θα πεζοπορήσουμε περίπου 8,50 χλμ σε περίπου 3 ώρες. Απαραίτητα θεωρούμε το μακρύ παντελόνι, τα παπούτσια πεζοπορίας, το μπαστούνι και ένα ζευγάρι κάλτσες, αφού μπορεί να τις βρέξουμε στο πέρασμα του Βούλγαρη!

Σας ενημερώνουμε πως λόγω των έκτακτων μέτρων που ισχύουν από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου θα αναγκαστούμε να δεχτούμε δηλώσεις συμμετοχής μόνο από πλήρως εμβολιασμένους ή όσους μας επιδείξουν αρνητικό RAPID TEST (εως 48 ωρών) ή PCR. Θα γίνει έλεγχος κατά την επιβίβαση στο πούλμαν και για όσους δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, δυστυχώς δε θα τους επιτραπεί η είσοδος σε αυτό.

Μετά το πέρας της πεζοπορίας θα οδηγηθούμε σε ταβέρνα της περιοχής όπου θα γίνει και 2ος έλεγχος πιστοποιητικών (από τον ταβερνιάρη αυτή τη φορά).

Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή στη Φόρμα Υποβολής Συμμετοχής για το πιστοποιητικό που κατέχετε, το λεωφορείο αλλά και για το φαγητό το αργότερο έως την Παρασκευή 18:00 ώστε να ενημερώσουμε τον ταβερνιάρη εγκαίρως για τις προτιμήσεις μας. Οι θέσεις στο λεωφορείο είναι περιορισμένες λόγω μέτρων κατά του covid και γι' αυτό κρατήστε τη δική σας εγκαίρως.

Τέλος, σας ενημερώνουμε πως η ακύρωση της Δήλωσης Συμμετοχής σας είναι ελεύθερη και χωρίς συνέπειες μέχρι το κλείσιμο της φόρμας. Από εκεί και μετά θα υποχρεούστε σε καταβολή του αντιτίμου των 5€ το οποίο θα πληρώνεται στην επόμενη οργανωμένη πεζοπορία μας