Ο Γ.Μπουρνούς σε Λεπέτυμνο και Άργενο: Εκρηκτική άνοδος του κόστους για αγρότες και κτηνοτρόφους


Τον Λεπέτυμνο και την Άργενο επισκέφτηκε τις προηγούμενες μέρες ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς μαζί με κλιμάκιο του Κόμματος, με επικεφαλής την Αναπληρώτρια Συντονίστρια της Ν.Ε., Αναστασία Δαούση.

Στον Λεπέτυμνο ο Γιάννης Μπουρνούς είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας, Θέμη Καμμένο και εκπροσώπους του Πολιτιστικού Συλλόγου και των κατοίκων, ενώ στην Άργενο συνομίλησε με τον Πρόεδρο της κοινότητας, Βασίλη Τερζή και εκπροσώπους των τοπικών κτηνοτρόφων.

Με αφορμή τις επισκέψεις στις δύο κοινότητες, ο Γιάννης Μπουρνούς δήλωσε: Οι μικρές κοινότητες της Λέσβου παλεύουν να παραμείνουν ζωντανές, να συγκρατήσουν τον πληθυσμό τους και ιδιαίτερα τους λιγοστούς νέους. Δυστυχώς, αυτό γίνεται ακόμη δυσκολότερο, όταν αναφερόμαστε σε αγροτικές και κτηνοτροφικές περιοχές του νησιού, αφού το κόστος της αγροτοκτηνοτροφικής δραστηριότητας έχει εκτοξευθεί μαζί με το υπόλοιπο κύμα ακρίβειας, με ειδικά το κόστος των ζωοτροφών να έχει αυξηθεί μέχρι και κατά 60%.

Δεσμεύτηκα στους Προέδρους των δύο κοινοτήτων ότι θα συνεχίσω να στέκομαι στο πλάι όσων παλεύουν για να κρατήσουν ζωντανή και να αναπτύξουν τη Λεσβιακή ύπαιθρο.

Θα συνεχίσω να πιέζω το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, για να σταματήσει η κυβερνητική εγκατάλειψη του πρωτογενούς τομέα και να εφαρμοστούν μέτρα που θα μειώνουν τα κόστη και θα αποζημιώνουν τις ζημιές των αγροτοκτηνοτρόφων.

Απευθύνομαι επίσης στην πολιτική ηγεσία της ΔΕΥΑΛ, για να δρομολογήσει επιτέλους την παρέμβαση στο δίκτυο ύδρευσης της Αργένου. Είναι εγκληματικό, εν έτει 2021, συμπολίτες μας να εκτίθενται στον καρκινογόνο αμίαντο και οι αρμόδιες υπηρεσίες να μην παρεμβαίνουν.

Στηρίζω, τέλος, την κοινή προσπάθεια των τοπικών κοινοτήτων της Συκαμιάς και της Αργένου για το δρόμο Συκαμιάς-Εφταλούς και καλώ την Περιφερειακή Αρχή να κάνει πράξη την πρόσφατη, προφορική δέσμευση του Περιφερειάρχη για το σημαντικό αυτό έργο".