Εκτόξευση της θετικοτητας στην Λέσβο- Πολλά και σήμερα τα κρουσματα κορονοϊού- Πόσα θετικά εντοπίστηκαν χτες σε ελέγχους από τον ΕΟΔΥ



Νέο αρνητικό ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων αναμένεται να καταγράφει σήμερα στην Λέσβο.

«Σοκ και δέος» προκαλεί στην τοπική κοινωνία η εκτόξευση των κρουσμάτων κορωνοϊού χωρίς να έχει σταματημό η κατάρριψη των αρνητικών ρεκόρ!

Το νέο χθεσινό αρνητικό ρεκόρ διατάραξε σημαντικά το εορταστικό κλίμα και στη Λέσβο ενόψει και της Πρωτοχρονιάς καθώς πολλές προγραμματισμένες συγκεντρώσεις σε σπίτια για το ρεβεγιόν ακυρώθηκαν υπό το φόβο της διασποράς του covid-19 όπως επίσης και κρατήσεις σε εστιατόρια, μπαρ και νυκτερινά κέντρα υπό το φόβο της υπερμετάδοσης του ιού αλλά και εξαιτίας των νέων μέτρων που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση.

Η χαλάρωση των μέτρων λόγω και του εορταστικού κλίματος, η κόπωση των πολιτών από τους παρατεταμένους περιορισμούς στη μετακίνηση και στις καθημερινές συναλλαγές τους καθώς και η «ασφάλεια» των εμβολιασμών, οδήγησαν στην έκρηξη των κρουσμάτων και στη χωρίς φρένο διασπορά του ιού όχι μόνο τοπικά αλλά και πανελλαδικά, προκαλώντας ανασφάλεια και φόβο.

Οι επαγγελματίες της εστίασης χαρακτηρίζουν τα νέα μέτρα «χαριστική βολή» για τον κλάδο τους, καθώς ήδη οι απώλειες σε τοπικό επίπεδο είναι αποκαρδιωτικές γι’ αυτό και περιμένουν ακόμα χαμηλότερη κίνηση την Πρωτοχρονιά σε σχέση με τα Χριστούγεννα, που οι εισπράξεις «καταβαραθρώθηκαν".


Νέο ρεκόρ κρουσμάτων σήμερα στο νησί

Χτες Τετάρτη 29/12 σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ πραγματοποιήθηκαν 140 δράσεις δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου σε κεντρικά σημεία 65 Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, στις οποίες διενεργήθηκαν 39035 rapid test και ανευρέθηκαν 3084 θετικά (7.9%). Από τις 3084 περιπτώσεις, οι 1454 αφορούν άνδρες και οι 1630 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 29 έτη.

Στην Μυτιλήνη  χτες πραγματοποιήθηκαν 379 τέστ από κλιμάκια του ΕΟΔΥ με τα 68 να βγαίνουν θετικά χωρίς να υπολογίζονται τα τέστ στα ιδιωτικά μικροβιολογικά εργαστήρια και στα φαρμακεία.

Συγκεκριμένα:

ΠΕ ΛΕΣΒΟΥ: Κ.Υ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

204 rapid test με 63 θετικά (30.88%) αφορούν σε 25 άνδρες και 38 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 24 έτη

ΠΕ ΛΕΣΒΟΥ: ΠΑΝΩ ΠΛΕΥΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ Μυτιλήνης

175 rapid test με 5 θετικά (2.86%) αφορούν σε 2 άνδρες και 3 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 30 έτη