Σύσκεψη στο ΚΥΤ του Καρα Τεπε υπό τον Νότη Μηταράκη για την αυριανή επίσκεψη του Πάπα ΦραγκίσκουΣτις 17:00 το απόγευμα αφίχθηκε στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης ο υπουργός μετανάστευσης και ασύλου Νότης Μηταράκης.

Από το αεροδρόμιο τον παρέλαβε πολυπληθή συνοδεία η οποία αμέσως τον μετέφερε στο ΚΥΤ του Καρα Τεπε.

Αυτήν την ώρα πραγματοποιείτε ευρεία σύσκεψη με συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων της αυριανής επίσκεψης του πάπα Φραγκίσκου στην Μυτιλήνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες όλα είναι έτοιμα στο ΚΥΤ του Καρα Τεπε άλλα και στην διαδρομή που θα ακολουθήσει ο πάπας Φραγκίσκος.


Νωρίς το πρωί της Κυριακής αναμένεται η άφιξη της ΠτΔ Κατερίνας Σακεραλοπουλου όπου θα την υποδεχτεί ο υπουργός μετανάστευσης κ Μηταρακης που θα βρίσκεται από σήμερα στο νησί, ενώ στις 10:10 αναμένεται η άφιξή του Πάπα Φραγκίσκου στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Άνδρες της ΕΚΑΜ, σκύλοι του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, διμοιρίες των ΜΑΤ, μοτοσικλετιστές της ομάδας «Ζ», μυστικοί αστυνομικοί μέσα στο ΚΥΤ του Καρα Τεπε και το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ., θα συμμετέχουν στα ισχυρά μέτρα ασφαλείας του Πάπα Φραγκίσκου

Περίπου 100 αστυνομικοί έχουν ταξιδέψει στο νησί από την Αθήνα, οι οποίοι μαζί με όλη την αστυνομική δύναμη της Λέσβου θα υλοποιήσουν τα μέτρα ασφαλείας σαν αυτά υποδοχής Αρχηγού Κράτους, όπως επισημαίνουν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Τα στελέχη του ΤΕΕΜ με τα εκπαιδευμένα σκυλιά θα έχουν ερευνήσει όλο το μήκος της διαδρομής και τους χώρους παραμονής του καθολικού ιεράρχη.

Οι μοτοσυκλετιστές της ομάδας «Ζ» θα τον συνοδεύουν σε όλες τις διαδρομές.

Μυστικοί αστυνομικοί θα είναι στο εσωτερικό του ΚΥΤ, όπου βρίσκονται περίπου 2.200 πρόσφυγες.

Οι αστυνομικοί της ΕΜΑΚ, θα είναι διασκορπισμένοι κατά τη διαδρομή του Πάπα Φραγκίσκου και στα σημεία όπου θα επισκεφθεί μέσα στο ΚΥΤ.

Το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. θα επιβλέπει από αέρος την διαδρομή του Πάπα και θα ενημερώνει τις επίγειες δυνάμεις για ύποπτες κινήσεις

Η ανακοίνωση του υπουργείου μετανάστευσης και ασύλου

Στην Λέσβο μεταβαίνει ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, προκειμένου να υποδεχθεί στο προσωρινό Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Λέσβου, στο Μαυροβούνι, την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, και τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.

Ο Πάπας Φραγκίσκος αναμένεται να μεταβεί αύριο Κυριακή 5 Δεκεμβρίου στη Λέσβο, όπου και θα επισκεφθεί, στις 10.30 πμ, το προσωρινό Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Μαυροβούνι.