ΒΙΝΤΕΟ: Το στίγμα της επόμενης μέρας στο Κίνημα Αλλαγής

ΠΗΓΗ MEGA TV

Γεμάτη συμβολισμό ήταν η πρώτη ημέρα του Νίκου Ανδρουλάκη μετά την εκλογή του στην προεδρία του Κινήματος Αλλαγής.

Ο νέος πρόεδρος του κινήματος πήγε στο Α’ Νεκροταφείο και άφησε λουλούδια στα μνήματα του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου και της προκατόχου του στην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά.

Σε όλες του τις δηλώσεις χρησιμοποιεί το όνομα «ΠΑΣΟΚ», ενώ όταν έφτασε στη Χαριλάου Τρικούπη λίγα λεπτά μετά την εκλογή του, έδωσε το στίγμα της επόμενης ημέρας με ένα διαχρονικό σύνθημα των παραδοσιακών πράσινων ψηφοφόρων.

«Ξεκινάμε μαζί ένα ωραίο ταξίδι γιατί η Δημοκρατική Παράταξη επέστρεψε, το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε και είναι εδώ, ενωμένο δυνατό» σημείωσε.

Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα ήταν και οι σημερινές του δηλώσεις όταν έφτασε στη Χαριλάου Τρικούπη το πρωί για να παραλάβει και τυπικά το τιμόνι του ΠΑΣΟΚ.

«Ο τόπος έχει ανάγκη μια ισχυρή φωνή προόδου, ρεαλισμού, μια ισχυρή σοσιαλδημοκρατική φωνή» συμπλήρωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

 

Διεργασίες στα κόμματα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ο πρώτος που τηλεφώνησε στον Νίκο Ανδρουλάκη για να τον συγχαρεί και σύντομα θα συναντηθούν.

«Δεν έχει κανονιστεί. Είναι απολύτως φυσικό ο πρωθυπουργός και ο καινούργιος πρόεδρος του 3ου κοινοβουλευτικού κόμματος να προγραμματίσουν να έχουν μια επικοινωνία. Θα κανονιστεί το επόμενο διάστημα» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας τον κάλεσε χθες και όπως αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου: «Ενημέρωσε το νέο αρχηγό του ΚΙΝΑΛ για την πρωτοβουλία του να συναντηθεί με κοινωνικούς φορείς και κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης για τη δραματική κατάσταση με την πανδημία και την κατάρρευση του ΕΣΥ».

 

Χθες του τηλεφώνησε και ο Δημήτρης Κουτσούμπας και η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην οποία ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι μια ισχυρή παράταξη της σοσιαλδημοκρατίας είναι χρήσιμη για τη χώρα, ενώ τον νέο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ συνεχάρησαν και οι Ευρωπαϊοι σοσιαλιστές.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης πάντως πέφτει από νωρίς στα βαθιά καθώς μέχρι χθες θα έπρεπε να έχει κλείσει το θέμα της εκπροσώπησης στη Βουλή, αφού αρχίζει η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό.

«Είναι προφανές ότι η παράταξη πρέπει να έχει ισχυρή φωνή ακριβώς επειδή είναι απ’τις πιο κρίσιμες πολιτικές διαδικασίες που αφορούν συνολικά την πολιτική μας τοποθέτηση, είμαι σχεδόν σίγουρος ότι σήμερα-αύριο το αργότερο, θα έχει λυθεί και το θέμα αυτό το οποίο ήταν αντικείμενο συζήτησης» τόνισε ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Στο 98,3% της καταμέτρησης ο Νίκος Ανδρουλάκης κέρδισε με 67,8% και 135.615 ψήφους έναντι 32,2% και 64.888 ψήφους που πήρε ο Γιώργος Παπανδρέου.

 

Οι προτάσεις Ανδρουλάκη

Τις προτάσεις του για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τις κρίσιμες θέσεις του Κινήματος Αλλαγής αναμένεται να αποκαλύψει σήμερα, στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

Ένα από τα πρόσωπα που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στο «αύριο» του κόμματος, είναι ο Μιχάλης Κατρίνης που θα προταθεί από τον νέο πρόεδρο για επικεφαλής της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής, ενώ για γραμματέας της ΚΟ αναμένεται να προταθεί η βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υποψηφιότητα για τη θέση μεταξύ των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων θέτουν η Χαρά Κεφαλίδου και η Νάντια Γιαννακοπούλου, ενώ κανείς δεν γνωρίζει ποια θα είναι η θέση που θα λάβει ο Κώστας Σκανδαλίδης.

Παράλληλα, δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι για τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, ο οποίος θα παραμείνει αντιπρόεδρος της Βουλής.