ΣΟΚ: Σαρηγιάννης: Στην μετάλλαξη Όμικρον οφείλονται τα αυξημένα κρούσματα στην Λέσβο;


Η «Όμικρον» έχει ήδη θέσει σε συναγερμό τόσο τους ειδικούς, όσο και την κυβέρνηση με τα νέα μέτρα να ανακοινώνονται σήμερα και να τίθενται σε εφαρμογή από αύριο Παρασκευή.

Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης συμμετείχε εκτάκτως στη σημερινή ενημέρωση για την πανδημία έτσι ώστε να ενημερώσει για τη νέα παραλλαγή του κοροναϊού.

 

Η προειδοποίηση Σαρηγιάννη

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης επιβεβαιώνει ότι είναι δικαιολογημένη η ανησυχία για την παραλλαγή Όμικρον, μιλώντας στο iatronet.gr.

Ο καθηγητής εντοπίζει 11 περιοχές με αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα και άλλες πέντε που αναμένεται να ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες. Αυτές οι περιοχές παρουσιάζουν σημαντική ανακοπή της πτωτικής πορείας. Αυτή η εξέλιξη αποδίδεται επαγωγικά στην υποβόσκουσα δράση της Όμικρον.

«Υπάρχει μια αλλαγή πορείας σημαντική, μια αύξηση των μολύνσεων που δεν δικαιολογείται με κανέναν άλλον τρόπο. Ξέρουμε ότι υπάρχει ένας άγνωστος και από τη στιγμή που δεν έχει αλλάξει κάποιος άλλος συντελεστής, τα μαθηματικά λένε πως φταίει αυτός ο άγνωστος», εξηγεί ο κ. Σαρηγιάννης και παραθέτει τις «κόκκινες» περιοχές της χώρας:

 

Τα Χανιά είναι η πιο χαρακτηριστική περίπτωση, με σημαντική αυξητική πορεία. Ακολουθούν:

η Αθήνα,

το Ρέθυμνο,

η Κέρκυρα,

η Πρέβεζα,

η Λέσβος,

η Εύβοια,

η Λακωνία,

 

ενώ αρχίζουν να εμφανίζουν αυξητικές τάσεις η Πέλλα η Καβάλα και η Χίος,

Περιοχές που παρουσιάζουν σημαντική επιβράδυνση της πτωτικής πορείας είναι η Θεσσαλονίκη, η Κοζάνη, η Δράμα, οι Σέρρες και τα Γρεβενά.