Ικανοποιημένο το Επιμελητήριο Λέσβου από την μονιμοποίηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ


Ικανοποίηση επικρατεί στον επαγγελματικό κόσμο της Λέσβου

Με την ανακοίνωση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο Ecofin, ανοίγει ο δρόμος έτσι ώστε η Ελλάδα να έχει τη δυνατότητα για εφαρμογή μόνιμων, μειωμένων έως 30% συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου και παράλληλα, ανοίγει ο δρόμος για την υιοθέτηση μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ σε ειδικές κατηγορίες αγαθών και προϊόντων.

Η παραπάνω ανακοίνωση αποτελεί δικαίωση των αγώνων και των προσπαθειών για τους κατοίκους των νησιών μας και ιδιαίτερα του Επιμελητηρίου Λέσβου. Μετά τη σειρά των κινητοποιήσεων πριν μερικά χρόνια στις οποίες πρωτοστάτησε το Επιμελητήριο Λέσβου, επιτεύχθηκε η διατήρηση του καθεστώτος των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα τελευταία 5 νησιά έστω και με συνεχείς παρατάσεις.

Έτσι διατηρήθηκε το νησιωτικό κεκτημένο και με την τελευταία θετική εξέλιξη, δίνεται η δυνατότητα και πρέπει να ικανοποιηθούν και τα άλλα πάγια αιτήματα μας, που είναι η αποσύνδεση του καθεστώτος των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ από το μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα και η επαναφορά του και στα άλλα νησιά μας, στη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο.