Συνάντηση του Γιάννη Μπουρνού με την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Μυτιλήνης


Συνάντηση με την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Μυτιλήνης είχε ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς. Την Ένωση εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος, Παναγιώτης Καρέκος, και ο Γενικός Γραμματέας, Παναγιώτης Καρίπης.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Συντονιστής της Ν.Ε. Λέσβου του Κόμματος, Σταύρος Καραβασίλης.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία, με έμφαση στις τελείως παράλογες συγχωνεύσεις τμημάτων από το Υπουργείο Παιδείας εν μέσω πανδημίας, το δυσβάσταχτο κόστος των rapid tests που επωμίζονται οι γονείς, την έλλειψη προσωπικού καθαριότητας μετά την επιλογή του Δήμου Μυτιλήνης να προσλάβει καθαρίστριες με τρίωρες συμβάσεις, την έλλειψη απογευματινής φύλαξης των σχολείων με αποτέλεσμα τη συχνή πρόκληση φθορών, αλλά και το κτιριακό ζήτημα, με έμφαση στην κατασκευή των νέων κτιρίων του 6ου Δημοτικού, την άθλια κατάσταση πολλών νηπιαγωγείων, που στεγάζονται σε υπόγεια, μέχρι και σε γκαράζ!

Ο Γιάννης Μπουρούς, που στις 16 Νοεμβρίου είχε καταθέσει αναφορά προς τον Υπουργό Οικονομικών για τα προβλήματα στην λειτουργία των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων λόγω των φορολογικών υποχρεώσεών τους προς τις ΔΟΥ, δεσμεύτηκε να συνδράμει την Ένωση στη διεκδίκηση λύσεων από το Υπουργείο Παιδείας, ώστε να μην υπονομεύεται η λειτουργία του δημόσιου σχολείου και η μόρφωση των μαθητών και μαθητριών.

Μετά τη συνάντηση, δήλωσε: «Η κυβέρνηση και η κ. Κεραμέως κάνει ό,τι μπορεί για να δυσκολέψει τη ζωή των μαθητών, των εκπαιδευτικών, των γονέων και κηδεμόνων:

Συγχώνευσε τμήματα εν μέσω νέας έκρηξης της πανδημίας, εφαρμόζει την επικίνδυνη οδηγία για κλείσιμο μιας τάξης μόνο αν υπάρχουν κρούσματα σε περισσότερους από τους μισούς μαθητές, ενώ σε περίπτωση κρούσματος δεν μεριμνεί για δωρεάν rapid tests σε όλη την τάξη, φορτώνοντας το κόστος στις πλάτες των γονέων κι κηδεμόνων. Η πολιτική της είναι ιδεοληπτική και υγειονομικά επικίνδυνη.

Το δημόσιο σχολείο δεν αξίζει τέτοια μοίρα. Θα κάνουμε το παν, ώστε σύντομα να υπάρξει μια κυβέρνηση που θα ξαναφέρει τη δημόσια παιδεία σε πρώτη προτεραιότητα. Η στήριξή μου προς τα αιτήματα της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων είναι αυτονόητη και στη συνάντησή μας συμφωνήσαμε να διατηρήσουμε αυτή την επαφή, ώστε να αναδεικνύουμε άμεσα στη Βουλή τα προβλήματα και να απαιτούμε λύσεις, όπως έχουμε κάνει σε πολλές περιπτώσεις μέχρι τώρα».