«Φρούριο» η Μυτιλήνη για την επίσκεψη του Πάπα


Προσηλωμένος στην ανθρώπινη πτυχή του προσφυγικού ζητήματος, ο Πάπας Φραγκίσκος θα επισκεφθεί την Κυριακή για δεύτερη φορά τη Λέσβο. Εκεί μπορεί να αντικρύσει μια εντελώς διαφορετική εικόνα από αυτή του 2016, αλλά το παναθρώπινο μήνυμα που θα εκπέμψει είναι το ίδιο: Η συνύπαρξη περνά μέσα από την αδελφοσύνη.

Νωρίς το πρωί της Κυριακής αναμένεται η άφιξη της ΠτΔ Κατερίνας Σακεραλοπουλου όπου θα την υποδεχτεί ο υπουργός μετανάστευσης κ Μηταρακης που θα βρίσκεται από σήμερα στο νησί, ενώ στις 10:10 αναμένεται η άφιξή του Πάπα Φραγκίσκου στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης.

Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θα επισκεφθεί μόνο το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Καρά Τεπέ.

Άνδρες της ΕΚΑΜ, σκύλοι του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, διμοιρίες των ΜΑΤ, μοτοσικλετιστές της ομάδας «Ζ», μυστικοί αστυνομικοί μέσα στο ΚΥΤ του Καρα Τεπε και το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ., θα συμμετέχουν στα ισχυρά μέτρα ασφαλείας του Πάπα Φραγκίσκου. 

Περίπου 100 αστυνομικοί έχουν ταξιδέψει στο νησί από την Αθήνα, οι οποίοι μαζί με όλη την αστυνομική δύναμη της Λέσβου θα υλοποιήσουν τα μέτρα ασφαλείας σαν αυτά υποδοχής Αρχηγού Κράτους, όπως επισημαίνουν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Οι αστυνομικοί της ΕΜΑΚ, θα είναι διασκορπισμένοι κατά τη διαδρομή του Πάπα Φραγκίσκου και στα σημεία όπου θα επισκεφθεί μέσα στο ΚΥΤ.

Το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. θα επιβλέπει από αέρος την διαδρομή του Πάπα και θα ενημερώνει τις επίγειες δυνάμεις για ύποπτες κινήσεις.

Τα στελέχη του ΤΕΕΜ με τα εκπαιδευμένα σκυλιά θα έχουν ερευνήσει όλο το μήκος της διαδρομής και τους χώρους παραμονής του καθολικού ιεράρχη.

Οι μοτοσυκλετιστές της ομάδας «Ζ» θα τον συνοδεύουν σε όλες τις διαδρομές.

Μυστικοί αστυνομικοί θα είναι στο εσωτερικό του ΚΥΤ, όπου βρίσκονται περίπου 2.200 πρόσφυγες.

 

Όλο το πρόγραμμα

09:15 Αναχώρηση αεροπορικώς για Λέσβο

10:10 Άφιξη στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

10:45 Επίσκεψη στους Πρόσφυγες στο «Κέντρο Υποδοχής & Ταυτοποίησης»

12:15 Αναχώρηση για Αθήνα