BINTEO: Μετά τις 15 Δεκεμβρίου ο εμβολιασμός των παιδιών 5 – 11 ετών

ΠΗΓΗ MEGA TV

Απολύτως ασφαλή και αποτελεσματικό θεωρούν τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών οι επιστήμονες, ανάβοντας «πράσινο φως» για την έναρξή του και στην Ελλάδα.

Μετά την έγκριση που δόθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, ο παιδικός εμβολιασμός κατά της πανδημίας συστήνεται ανεπιφύλακτα και από την Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία.

Το εμβόλιο θα είναι αυτό της Pfizer και θα είναι το 1/3 της δόσης των ενηλίκων και θα χορηγείται ενδομυϊκά σε δύο δόσεις με διαφορά τριών εβδομάδων.

Σημειώνεται ότι ήδη έχουν εμβολιαστεί περισσότερα από 4 εκατομμύρια παιδιά στις ΗΠΑ, χωρίς να έχει αναφερθεί κάποια σοβαρή παρενέργεια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των παιδιών αναμένεται να ανοίξει στις 10 Δεκεμβρίου, ενώ οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν να πραγματοποιούνται από τις 15 του ίδιου μήνα και αφού η Ελλάδα θα παραλάβει τη νέα παρτίδα εμβολίων από τη Pfizer.

Υπενθυμίζεται ότι τα παιδιά θα λαμβάνουν το 1/3 της δόσης των ενηλίκων, ενώ ο επαναληπτικός εμβολιασμός θα γίνεται 20 ημέρες μετά την πρώτη δόση.

 

Προχωρά ο εμβολιασμός

Ιδιαίτερα  ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία για το εμβολιαστικό πρόγραμμα. 59.864 πολίτες άνω των 60 ετών έχουν κλείσει ραντεβού για την πρώτη δόση, ενώ 151.489 πολίτες έχουν κλείσει ραντεβού πρώτης δόσης και πάνω από 1 εκατομμύριο την ενισχυτική.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι κλείνονται 11.500 ραντεβού την ημέρα για εμβολιασμό, ενώ αναμένεται να αυξηθεί και άλλο η κίνηση στα εμβολιαστικά κέντρα.

Από την κυβέρνηση τονίζεται ότι υπάρχει επάρκεια στα εμβόλια και εάν κριθεί αναγκαίο θα ανοίξουν και άλλες εμβολιαστικές γραμμές.