Χρηματοδοτούνται από Ταμείο Αλληλεγγύης στο Δήμο Μυτιλήνης ακόμα 6 σημαντικά έργα


«Χρηματοδότηση νέων έργων από το Ταμείο Αλληλεγγύης στο Δήμο Μυτιλήνης»

Ανακοινώνεται ότι το Ταμείο Αλληλεγγύης του Υπουργείου Μετανάστευσης ενέκρινε, μετά από σχετικά αιτήματα του Δήμου Μυτιλήνης, τη χρηματοδότηση των παρακάτω έργων:

1) «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΤΟΥ ΣΤΗ ΜΟΡΙΑ»,  προϋπολογισμού 195.000 €. Θα πραγματοποιηθεί η ανακατασκευή του υφισταμένου πλακόστρωτου από τον Άγιο Δημήτριο έως την Αγορά του οικισμού, αλλά και άλλων σημείων της κεντρικής Αγοράς.

2) «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ της ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΠΑΜΦΙΛΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΠΑΝΑΓΙΟΥΔΑΣ»,  προϋπολογισμού 145.000 €.

3) «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ 8Χ8 Π. ΣΑΛΤΑΜΑΡΑ », προϋπολογισμού 85.000 €. Θα γίνει η αντικατάσταση του συνθετικού χλοοτάπητα και της περίφραξης

4) «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΑΡΚΟΥ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΣΚΑΛΑΣ ΜΥΣΤΕΓΝΩΝ»,  προϋπολογισμού 600.000 €. Θα αναπλασθεί ο χώρος και θα κατασκευαστεί γήπεδο μπάσκετ, Beach volleyball, αλλά και Παιδική Χαρά με χώρο πρασίνου.

5) «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΑΦΑΛΩΝΑ»,  προϋπολογισμού 260.000 €.

6) «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΗΠΕΔΟΥ 5Χ5 ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΟΥΔΑ», προϋπολογισμού 155.000 €.

 

Όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Προγραμματισμού, Στρατής Τζιμής: «Οι μηχανικοί μας εργάστηκαν και έφεραν σε πέρας, το τελευταίο χρονικό διάστημα, τις μελέτες των παραπάνω έργων, δίνοντας τη δυνατότητα στην ηγεσία της Δημοτικής μας Αρχής να αιτηθεί από το συγκεκριμένο Υπουργείο τη χρηματοδότηση των έργων αυτών. Ήδη, από την προηγούμενη χρηματοδότηση του ίδιου Υπουργείου δημοπρατήσαμε και αναμένεται το επόμενο διάστημα η κατασκευή των παρακάτω έργων: 1) Κλειστό Γήπεδο στην Παναγιούδα, 2) Γήπεδο Ποδοσφαίρου στον Αφάλωνα, 3) Ανακατασκευή των κερκίδων του Γηπέδου Μόριας, 4) Παιδικές Χαρές Μόριας, Επάνω Σκάλας, Χρυσομαλλούσας, Παμφίλων, Αφάλωνα και Πύργων Θερμής».