Βραβεύτηκαν 5 ετικέτες μελιού του Βορείου Αιγαίου στον 2ο Διαγωνισμό ΜελιούΗ Περιφέρεια Βορείου ανακοινώνει την επιβράβευση πέντε Ετικετών μελιού Παραγωγών στον 2ο Διαγωνισμό Μελιού. Ο Διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του «12ου Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας» που πραγματοποιήθηκε από 3-5 Δεκεμβρίου 2021 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο Νέο Φάληρο από τον Ευρωπαίκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης μετά την ενημέρωση που είχε για την επιβράβευση των προϊόντων σε δήλωσή του τόνισε:

«Είναι ιδιαίτερη η χαρά και ικανοποίηση μας που ένα προϊόν που παράγεται από την Αρχαιότητα στα νησιά της Περιφέρειας μας , διακρίνεται με τόσα βραβεία σε ένα διαγωνισμό. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό δίνει ευκαιρίες σε όλους τους παραγωγούς μελιού από όλα τα νησιά μας να αναπτύξουν και διευρύνουν την παραγωγή τους με στόχο την εξωστρέφεια ώστε να πάρει και το μέλι μας, τη θέση που του αξίζει μαζί με τα υπόλοιπα γνωστά προϊόντα που παράγονται στα νησιά μας και διεκδικούν θέσεις στη Διεθνή Αγορά. Τα σεμινάρια Μελισσοκομίας που επιλέξαμε να υλοποιηθούν, πιστεύουμε ότι μπορούν να βοηθήσουν πολύ θετικά προς αυτή την κατεύθυνση. Συγχαρητήρια στους Παραγωγούς που διακρίθηκαν, η Περιφέρεια Β. Αιγαίου θα συνεχίσει να στηρίζει κάθε παραγωγική προσπάθεια στον Αγροτικό Τομέα».

Από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου οι Ετικέτες που βραβεύθηκαν είναι:

• Πλατινένιο: Το μέλι Ερείκης (Άναμα) Ικαρίας παραγωγής Γιάννη Κόχυλα.

• Χρυσό: Το μέλι Λήμνου “HONEY HASAPIS” θυμαριού, παραγωγής

                                 Δημήτρη Χασάπη.

• Αργυρό: Το μέλι Λήμνου ΑΝΘΟΜΕΛΟ του Αγροτικού Μελισσοκομικού

                                  Συνεταιρισμού Λήμνου.

• Χάλκινο: α)Το μέλι Ικαρίας ΠΕΥΚΟ-ΑΝΘΕΩΝ Παραγωγής Κόχιλα

                       Γιάννη.

                          β)Το μέλι Λέσβου LESVOS HONEY θυμαριού. Παραγωγής

            Στάθη και Απόστολου Κοντού.

Από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης Ανάδειξης και Προώθησης Προϊόντων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Σουλτάνα (Άννη) Ανδρεάδου, εξέφρασε τα συγχαρητήριά της και τις ευχαριστίες της προς τους παραγωγούς και όλους όσους συνέβαλαν να ολοκληρωθεί η συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου τόσο στην Έκθεση όσο και τον Διαγωνισμό με επιτυχία.