ΒΙΝΤΕΟ | Ανάρπαστα τα ραντεβού για τον εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών

ΠΗΓΗ MEGA TV

Το πρώτο τους εμβόλιο για τον κορωνοϊό έκαναν σήμερα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών, με την κάμερα του MEGA να καταγράφει τις σκέψεις και τις αντιδράσεις τους.

«Το κάνω για την υγεία μου, και για να χαίρομαι τους φίλους μου και για να μην κολλήσω και μένω σπίτι και χάνω το σχολείο».

Ο 11χρονος Δημήτρης μαθητής της ΣΤ’ Δημοτικού εξηγεί στο MEGA τους λόγους που έκανε σήμερα την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Το πρώτο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού κάνουν στο νοσοκομειο Παίδων «Αγία Σοφία» εκατοντάδες παιδιά της ηλικιακής ομάδας 5 έως 11 ετων. Πλέον όπως λένε θα μπορούν να συμμετάσχουν με ασφάλεια στις δραστηριότητες τους.

Από τις 10 Δεκεμβρίου, χιλιάδες γονείς επισκέπτονται την πλατφόρμα emvolio.gov.gr και κλείνουν ραντεβού για τα παιδιά τους.

Μέχρι χθες το απόγευμα τα κλεισμένα ραντεβού έφτασαν τις 31.000, ενώ νέα ραντεβού για τον εμβολιασμό παιδιών 5 έως 11 ετών θα ανοίξουν στις αρχές Ιανουαρίου που η χώρα μας θα παραλάβει και άλλη παρτίδα εμβολίων.

Οι εμβολιασμοί των παιδιών θα γίνονται σε δομές πρωτοβάθμιας υγείας και σε νοσοκομεία και σταδιακά θα προστίθενται περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα. Τα παιδιά λαμβάνουν μειωμένη δόση 10 μικρογραμμαρίων και όχι 30 όπως τα παιδιά 12 εως 17.

«Τα εμβόλια είναι ασφαλή, είναι αποτελεσματικά και καλούμε τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους» τόνισε ο διοικητής των νοσοκομείων Παίδων «Αγία Σοφία» & «Αγλαΐα Κυριακού», Μανώλης Παπασάββας.

Τα παιδιά για μια ακόμη φορά δείχνουν το δρόμο στους 520.000 πολίτες άνω των 60 ετών που παραμένουν ανεμβολίαστοι.