Πλούσιος ο απολογισμός έργων και δράσεων για το 2021 στην Κοινότητα Μανταμάδου


Στην Κοινότητα Μανταμάδου συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς έργα τα οποία θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των κατοίκων, των επισκεπτών αλλά και ενισχύουν τις υποδομές της Κοινότητας, αθλητικές- τουριστικές- πολιτιστικές. Ειδικότερα :

 

  1. Συντήρηση – Βελτίωση της Αγροτικής Οδοποιίας σε όλες σχεδόν τις  περιοχές του  Αγροτικού Οδικού Δικτύου της Κοινότητάς μας.
  2. Συνεχής έλεγχος και βελτίωση του Δημοτικού φωτισμού (αποκατάσταση λαμπτήρων – επισκευή βλαβών ).
  3. Συνεχής καθαρισμός – συντήρηση τουαλετών W.C ( δημοτικές τουαλέτες της Κοινότητας μας ).
  4. Συνεχής καθαρισμός- ευπρεπισμός του Κοιμητηρίοιυ της Κοινότητας Μανταμάδου.
  5. Βάψιμο κιγκλιδωμάτων στο Ηρώο Πεσόντων
  6. Τσιμεντοστρώσεις σε διάφορα δύσβατα τμήματα αγροτικών δρόμων, οι οποίες θα συνεχιστούν και σε άλλες δύσβατες αγροτικές περιοχές.
  7. Τσιμεντοστρώσεις σε δύο (2) στενά του οικισμού Μανταμάδου καθώς επίσης σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα έχει ολοκληρωθεί και η τσιμεντόστρωση του υπολοίπου περιφερειακού δρόμου από αποθήκη Γροσομανίδη έως πάρκιγκ οικισμού Κατζιλέλια.
  8. Αποκατάσταση πλακόστρωτου εντός του οικισμού Μανταμάδου.
  9. Έχει ολοκληρωθεί η μελέτη και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει το έργο χωματουργικών εργασιών – ασφαλτόστρωση των δύο (2) δημοτικών πάρκιγκ.
  10. Σε συνεργασία με το Δήμο Δυτικής Λέσβου έγινε ένα αντιπλημμυρικό έργο στη θέση <<Καστέλια >> στην Κοινότητα μας. Επίσης, η Κοινότητα και ο Δήμος ετοιμάζονται για ακόμη δύο (2) αντιπλημμυρικά έργα σε αγροτικές περιοχές που έχουν πρόβλημα πλημμυρικών φαινομένων και θα βοηθήσουν σε μεγάλο βαθμό τους αγρότες της περιοχής.
  11. Έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες ανακατασκευής του κτηρίου της Κοινότητας Μανταμάδου.
  12. Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες και δόθηκε σε χρήση στους μικρούς μας φίλους η παιδική χαρά, με την ευγενή χορηγία του συγχωριανού μας Παρασκευαϊδη Παναγιώτη, έχει πάρει πιστοποίηση και σε συνεργασία με το Δήμο Δυτικής Λέσβου, έχει δημοπρατηθεί ο εξωτερικός χώρος του οικοπέδου, ο οποίος θα διαμορφωθεί σε πάρκο αναψυχής, το οποίο είναι ένα σημαντικό έργο για τους μικρούς και μεγάλους φίλους .
  13. Έχει ολοκληρωθεί η ανακατασκευή του γηπέδου του Μανταμάδου με χλοοτάπητα- περίφραξη γηπέδου. Mε την ευγενή χορηγία του συγχωριανού μας Παρασκευαϊδη Παναγιώτη έγινε ανακατασκευή των αποδυτηρίων, τοποθετήθηκε ΙΖΟ ΒΟΧ, πάγκοι αναπληρωματικών, φωτισμός γηπέδου. Σε συνεργασία με το Δήμο Δυτικής Λέσβου έχει μπει προστατευτικό πλέγμα πίσω από τις εστίες, έχει τοποθετηθεί χλοοτάπητας και στα υπόλοιπα σημεία του γηπέδου που είχαν παραμείνει  ακάλυπτα ( χώμα). Επίσης, θρυμματίστηκαν οι πέτρες και έπεσαν τσιμέντα σε διάφορα σημεία του γηπέδου, όπου ήταν απαραίτητα καθώς και τσιμεντοστρώθηκε η είσοδος του. Επίσης, η Κοινότητα σε συνεργασία με το Δήμο Δυτικής Λέσβου ετοιμάζει τη μελέτη του εξωτερικού χώρου του γηπέδου, που θα περιλαμβάνει μεταλλική κερκίδα διακοσίων (200) θέσεων, φωτισμό εξωτερικού χώρου, διαμόρφωση του εδάφους και κατασκευή πέτρινου τοιχίου  30 μέτρων περίπου με φωτισμό. Επίσης, η Κοινότητα Μανταμάδου έχει προτείνει στην  Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου τον φωτισμό της διασταύρωσης της Επαρχιακής οδού Μανταμάδου- Αγίας Παρασκευής.
  14. Με την ευγενή χορηγία του συγχωριανού μας Παρασκευαϊδη Παναγιώτη προχωρούν με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες στο Αρχοντικό Τζάννου για την μετατροπή του σε Λαογραφικό Μουσείο.
  15. Αγοράστηκε από το Δήμο Δυτικής Λέσβου, κατόπιν αιτήματος της Κοινότητας μας, το υπόλοιπο ένα (1) στρέμμα δίπλα στο Δημοτικό Πάρκιγκ, ιδιοκτησίας Αδελφών Τζάννου για την επέκταση του Δημοτικού  πάρκιγκ ή οποιαδήποτε άλλη χρήση της Κοινότητα μας.
  16. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα δημοπρατηθεί το έργο <<Ανακαίνιση Πολυκέντρου >> ( προϋπολογισμού 250.000.00E ).

     16. Διορθώθηκε και ολοκληρώθηκε η μελέτη του έργου << ασφαλτόστρωση Αγ. Στέφανο – Παλιός >> και είμαστε πλέον έτοιμη σε περίπου ενάμιση μήνα να γίνει η δημοπράτηση του έργου. Έργο τεράστιας σημασίας για την Τουριστική και οικονομική προβολή της Κοινότητας μας. 

  1. Έχει συνταχθεί και έχει εγκριθεί η μελέτη του έργου ασφαλτόστρωση Λαγκάδα προϋπολογισμού 1.300.000 Ευρώ και εντάχθηκε στο Πρόγραμμα <<Αντώνης Τρίτσης>>.
  2. Μετά από πολλές δυσκολίες και  τα δίκαια  αιτήματα που αφορούσαν την ταλαιπωρία των κατοίκων, ολοκληρώθηκε σε συνεργασία με τη Δ.Ε.Υ.Α.Λ  η << αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης>> ( αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων με σωλήνες P.V.C ). Δεν έχει παραδοθεί ακόμη και αν υπάρχουν κάποιες ατέλειες θα τακτοποιηθούν. Έργο τεράστιας σημασίας που αφορά την υγεία των κατοίκων.
  3. Επίσης, σε συνεργασία με τη Δ.Ε.Υ.Α.Λ,  έγινε δημοπρασία για την τοποθέτηση σχαρών για την απορροή των όμβριων υδάτων στον Κεντρικό δρόμο από την οικία Στέκα μέχρι το φωτογραφείο Βαξεβάνη.
  4. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή του Κτηνιατρείου, τοποθετήθηκε κτηνίατρος, ένα έργο τεράστιας σημασίας, όχι μόνο για τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Κοινότητας μας αλλά και  της ευρύτερης περιοχής.
  5.  Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έγινε η αποκατάσταση ασφαλτικού υλικού από την διασταύρωση Ασπροποτάμου μέχρι την Κοινότητα Μανταμάδου.
  6.  Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αγαίου έγινε η ασφαλτόστρωση από την Κοινότητα μέχρι το Αρχοντικό Τζάννου και από το Σούπερ - Μάρκετ Γεωργέλλη μέχρι το αρτοποιείο Σαχλού. Επίσης, ασφαλτοστρώθηκε η διάβαση του Δημοτικού Σχολείου Μανταμάδου, η είσοδος του Δημοτικού Παρκιγκ καθώς και δύο δημοτικοί οδοί στον οικισμό Ασπροποτάμου.





Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκε ο γιορτινός στολισμός στην Κοινότητα μας και στήθηκε στην πλατεία του χωριού το Χριστουγεννιάτικο δέντρο.

     Ο Πρόεδρος και το Τοπικό Συμβούλιο εύχεται σε όλο τον κόσμο Καλά Χριστούγεννα  και  Καλή Χρονιά  με υγεία, που είναι το πολυτιμότερο αγαθό που δίνει ο θεός στον άνθρωπο και εύχεται το συντομότερο δυνατόν να επανέλθουμε στην κανονικότητα μας, απελευθερωμένοι από την πανδημία του COVID 19 που μαστίζει το πλανήτη μας.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μανταμάδου 

Τζελαϊδής Χαράλαμπος