Ο νέος επιδημιολογικός χάρτης - Στο «βαθύ κόκκινο» συνεχίζει η Λέσβος με 1.529 κρούσματα από 01/12 έως σήμεραΔεν βγαίνει από το βαθύ κόκκινο η Λέσβος, και πως να βγει αφού τα κρουσματα κορονοϊού παραμένουν υψηλά.

Συγκεκριμένα μέσα από 01/12 έως χτες η Λέσβος έχει καταγράψει 1.529 νεα κρούσματα

Ο διψήφιος και υψηλός αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφει η Λέσβος συνεχόμενα εδώ και 3 μήνες περίπου την κατατάσσουν για ακόμα μια εβδομάδα στις περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί ως βαθύ κόκκινο.

Στο Βαθύ κόκκινο η Λέσβος βρίσκεται από τις 11 Οκτωβρίου


Αναλυτικά:

Ανησυχία προκαλεί η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας, η οποία αναμένεται το επόμενο διάστημα να ενταθεί.

Σύμφωνα με τον επιδημιολογικό χάρτη που ανακοινώθηκε και έχει δημοσιευτεί στη σχετική ιστοσελίδα οι περιοχές που είναι στο «βαθύ κόκκινο» στη χώρα μας είναι συνολικά 20.

Σε σχέση, δηλαδή, με τον τελευταίο επιδημιολογικό χάρτη στον κατάλογο με τις «βαθιά κόκκινες» περιοχές έχει προστεθεί η Εύβοια ενώ αντίθετα κατέβηκαν μια κατηγορία και είναι πλέον στο «κόκκινο» τρεις περιφερειακές ενότητες και δύο δήμοι: Τρίκαλα, Μαγνησία, Αιτωλοακαρνανία, δήμος Αίγινας, δήμος Σαλαμίνας.

Παράλληλα υπήρξαν δύο περιοχές στην Κρήτη οι οποίες, σύμφωνα με τα δεδομένα που συλλέγονται, κρίθηκε ότι θα πρέπει να κατέβουν από την κατηγόρια «κόκκινο» στην κατηγορία «πορτοκαλί» και αυτές είναι τα Χανιά και το Ρέθυμνο.


Η λίστα με τις περιοχές στο «βαθύ κόκκινο» του κορωνοϊού περιλαμβάνει πλέον:

Γρεβενά,

Κοζάνη,

Καστοριά,

Πιερία

Ημαθία,

Θεσσαλονίκη

Κιλκίς

Χαλκιδική

Σέρρες

Δράμα

Έβρος

Λεσβος

Άρτα

Κέρκυρα

Καρδίτσα

Ευρυτανία

Φθιώτιδα

Εύβοια

Αχαΐα

Λακωνία