Έκκληση από την πρόεδρο της Αγιάσου για τήρηση των μέτρων- Συνεχώς το ΕΚΑΒ παραλαμβάνει ασθενείς με Covid



Δραματική ανάρτηση από την πρόεδρο της Αγιάσου Διαμάντω Ρουγκελλη που δείχνει την κατάσταση που έχει περιέλθει η Λέσβος τις τελευταίες ημέρες με τα αυξημένα κρούσματα κορονοιου.

Η κα Ρουγκελλη με ανάρτηση της που συνοδεύεται από δύο φωτογραφίες με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που παρέλαβε ασθενή με κορονοιο πριν λίγο απευθύνει έκκληση στους κατοίκους του χωριού να τηρούν τα μέτρα. Όπως σημειώνει ήδη το ΕΚΑΒ άρχισε να δέχεται κλήσεις από ασθενείς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες μας τις τελευταίες ημέρες πολλά σχολεία της Μυτιλήνης επέλεξαν και επιλέγουν την Αγιάσο για την εκδρομή τούς με σκοπό να δουν τις ομορφιές της τώρα το χειμώνα. 

Σύμφωνα πάντως με τα πρωτόκολλα του υπουργείου Παιδείας υπάρχει αυστηρή "σύσταση για διοργάνωση επιλεκτικών εκδρομών και εκπαιδευτικών επισκέψεων με τήρηση όλων των μέτρων απόστασης και ατομικής υγιεινής και προσπάθεια για τη διασφάλιση της μη ανάμιξης διαφορετικών τμημάτων, ύστερα από συνεκτίμηση των δυνατοτήτων της κάθε σχολικής μονάδας (ανθρώπινοι και υλικοί πόροι) και των τρεχόντων επιδημιολογικών δεδομένων" 

Όλα αυτά φυσικά πήγαν περίπατο καθώς ολόκληρα σχολεία και όχι τμήματα έχουν μεταβεί στην Αγιάσο ενώ ακόμα και σήμερα είχε εκδρομή σχολεία όταν χτες τα κρουσματα στο νησί μας ήταν 81.

Η ανάρτηση της κας Διαμαντως Ρουγκελλη

"Τα κρούσματα στο χωριό μας συνεχώς αυξάνονται σε επικινδυνο βαθμό,ήδη το εκαβ άρχισε να δέχεται κλήσεις .Μεγάλη προσοχή και ευσυνειδησία, γιατί το σύστημα υγείας ήδη είναι επιβαρυμενο.Συνιστουμε ψυχραιμία και λογική αφήστε τους εγωισμός και προστατέψτε τις ζωές σας."