Βραχυκύκλωμα σε κουβούκλιο παροχής ρεύματος στη μαρίνα ΠλωμαρίουΣτις 6 παρά τέταρτο σήμερα το απόγευμα, απόρροια της κακοκαιρίας με κύματα και βροχή σημειώθηκε βραχυκύκλωμα σε πίλλαρ(κουβούκλιο παροχής ρεύματος) στη μαρίνα Πλωμαρίου κάτι που προκάλεσε έντονους συνεχόμενους κρότους και λάμψεις.

Ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική και στη συνέχεια ηλεκτρολόγος για να διακόψει την παροχή ρεύματος. Εδώ και καιρό υπάρχουν σπασμένες πόρτες και σπασμένα πίλλαρ όπως φαίνεται και στη φωτογραφία. Ο μικρός λιμενοβραχίονας(πράσινος) χρειάζεται εκ νέου θωράκιση με βράχους για την προστασία της μαρίνας από τους δυτικούς και νότιους ανέμους, τα πίλλαρ στην κυριολεξία καταβρέχονται κάθε φορά που τα κύματα εισέρχονται εντός της μαρίνας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Το περασμένο καλοκαίρι λόγω μιας ξαφνικής καταιγίδας ένα πίλλαρ στη μαρίνα λόγω βραχυκυκλώματος κάηκε και καταστράφηκε ολοσχερώς. Το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέσβου θα πρέπει να προβεί σε προληπτικούς ελέγχους σε όλα τα πίλλαρ που είναι τοποθετημένα στη μαρίνα.

Πηγή plomarinews.gr