ΒΙΝΤΕΟ: Παγίδα με... «σίγουρες επενδύσεις» από το τηλέφωνο – Τι πρέπει να προσέχουμε

ΠΗΓΗ MEGA TV

Ένα τηλεφώνημα από το Λονδίνο, μια πειστική και ευγενική φωνή και τελικά η δελεαστική πρόταση για επενδύσεις με… δήθεν σίγουρα κέρδη.

Αυτή είναι εν ολίγοις η συνταγή που θα πρέπει να αποφύγουμε για να διασφαλίσουμε ότι οι οικονομίες μας δε θα κάνουν φτερά.

«Παίρνουν τηλέφωνο, εμένα, εσάς και λένε ‘έχουμε μία πάρα πολύ καλή περίπτωση που πρέπει να τοποθετήσετε τα χρήματά σας’».

Όπως εξηγεί στο LIVE NEWS η πρόεδρος της επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Βασιλική Λαζαράκου, αυτό που θα πρέπει να μας υποψιάσει είναι οι πολύ υψηλές αποδόσεις που υπόσχονται οι επιτήδειοι στα θύματά τους.

«Καμία πρόταση με πολύ υψηλό κέρδος σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα δεν μπορεί συνήθως να μην έχει μέσα της υψηλό κίνδυνο».

Μόνο μέσα στο 2021, αποκαλύφθηκαν 11 περιπτώσεις μη αδειοτοτημένων εταιριών που πούλαγαν το παραμύθι των εύκολων επενδύσεων μέσω τηλεφώνου.

 

Γι’ αυτό η επιτροπή προειδοποιεί:

«Προσοχή, προσοχή, προσοχή. Δεν πρέπει να επενδύσουμε τίποτα αν δεν έχουμε κάνει τη δικιά μας έρευνα, τα δικά μας βήματα για να είμαστε σίγουροι ότι αυτός που μιλάμε είναι αδειοδοτημένος».

Πιο συγκεκριμένα, είναι απαραίτητο να ρωτάμε ποια είναι η επωνυμία της εταιρείας που καλεί, πού βρίσκεται η έδρα της και αν είναι αδειοδοτημένη.

Στην ιστοσελίδα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς υπάρχει αναλυτική λίστα με τις εταιρίες που διαθέτουν άδεια.

«Μην προχωρήσει σε καμία προκαταβολή, σε καμία τοποθέτηση χρημάτων, αν δεν έχει κάνει την έρευνα που εμείς συνιστούμε» 

Σε κάθε περίπτωση, πολίτες που θα δεχτούν τηλεφώνημα για ασφαλείς επενδύσεις θα πρέπει να το ερευνήσουν καλύτερα.