ΒΙΝΤΕΟ: Κορωνοϊός - «Θερίζει» νέους ανεμβολίαστους η πανδημία

ΠΗΓΗ MEGA TV

«Παγωμένο» το ιατρικό προσωπικό της χώρας, προσθέτει καθημερινά νέους ανεμβολίαστους στη λίστα των θυμάτων του κορωνοϊού.

Τελευταία η 28χρονη Αγγελική, που νοσηλεύτηκε μόλις 4 ημέρες στο νοσοκομείο Τρικάλων.

«Ήταν ανεμβολίαστη. Μπήκε στο νοσοκομείο στις 27 Οκτωβρίου με σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας. Την αμέσως επόμενη ημέρα, στις 28 Οκτωβρίου, μεταφέρθηκε στην ΜΕΘ» ανέφερε ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου Τρικάλων Στέφανος Τσουρβάκας.

Απεβίωσε την 1η Νοεμβρίου, χτες τα ξημερώματα. Η κατάσταση στην οποία περιήλθε στο νοσοκομείο ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένη.

«Για να φτάσει σε σημείο να έρθει με οξεία αναπνευστική δυσχέρεια, πιθανολογώ πως υπήρξε καθυστέρηση» συμπλήρωσε ο κ. Τσουρβάκας.

Όπως αποκαλύπτει ο θείος της στο LIVE NEWS, η 28χρονη αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας. «Είχε πολλά προβλήματα το κορίτσι μας. Νοητική στέρηση, ζάχαρο είχε. Είχε προβληματάκια πολλά και ήταν και παχύσαρκο» ανέφερε.

Παρά το γεγονός πως άνηκε σε ευπαθή ομάδα, η 28χρονη δεν είχε εμβολιαστεί, μια επιλογή που όπως λένε οι γιατροί κατέστη μοιραία για εκείνη.

«Είναι το Α και το Ω της προστασίας. Υπήρχαν συνοδά προβλήματα συγκεκριμένα ήταν άτομο με νοητική στέρηση. Ζαχαρώδη διαβήτη και νοσογόνο παχυσαρκία. Όταν υπάρχουν συνοδά προβλήματα μιλάμε για τον εμβολιασμό να είναι υποχρεωτικός όσο μπορεί να γίνει υποχρεωτικός» συμπλήρωσε ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου Τρικάλων.

Μέσα σε μόλις έναν μήνα το νοσοκομείο Τρικάλων έχει θρηνήσει τον 29χρονο Παύλο, την 34χρονη Έφη και χτες την 28χρονη Αγγελική. Και οι τρεις ήταν ανεμβολίαστοι.

 

Σέρρες: 16 νεκροί μέσα σε 4 ημέρες

Σοκ προκαλεί η είδηση πως το νοσοκομείο Σερρών μετρά 16 νεκρούς μέσα σε 4 ημέρες.

«Από την Παρασκευή μέχρι σήμερα είχαμε 16 θανάτους. Από 1 Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα είχαμε 76 θανάτους. Τα 6 ήταν εμβολιασμένα. Τα 70 άτομα ήταν ανεμβολίαστα» τόνισε ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου Σερρών Δημήτρης Μπαλαξής.

Το νοσοκομείο λειτουργεί εδώ και μέρες σε οριακή κατάσταση με την εντατική ασφυκτικά γεμάτη αλλά και ένα 15χρονο αγόρι να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στην απλή κλινική.

«Νοσηλεύουμε 15χρονο αγόρι με βαριά πνευμονία από κορωνοϊό το οποίο και θα διακομίσουμε σε παιδιατρικό τμήμα. Είναι ανεμβολίαστο το παιδί» πρόσθεσε ο κ. Μπαλαξής.

 

Αρνητές της λογικής

Την ώρα που η μεγαλύτερη μάχη δίνεται στις εντατικές, κάποιοι εξακολουθούν να αρνούνται την πραγματικότητα. Θα κάνουν τα πάντα για να διασφαλίσουν ότι η πανδημία των ψεμάτων θα συνεχιστεί όσο το δυνατόν περισσότερο. Προτρέπουν τον κόσμο μέσω των social media να μην πάνε στο νοσοκομείο.

Στη συνέχεια μάλιστα δίνουν και οδηγίες για το πώς να περάσουν τον κορωνοϊό στο σπίτι.

Ένας ιδιοκτήτης καφέ από την άλλη παραπονιέται γιατί του βεβαίωσαν πρόστιμο για μη χρήση μάσκας μέσα στο μαγαζί του. Σε off διάθεση ήταν προφανώς και ο σερβιτόρος αυτού του μαγαζιού που εξυπηρετούσε κόσμο χωρίς μάσκα με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να βεβαιώσουν το πρόστιμο των 300 ευρώ παρά τους προπηλακισμούς από τους υπαλλήλους.

Οι αστυνομικοί βεβαίωσαν ως όφειλαν το πρόστιμα και αποχώρησαν από το σημείο.