Ανευθυνότητα: Ιερέας λειτούργησε και κοινώνησε τους πιστούς ενώ είχε κοροναϊό σε χωριό της Λέσβου


Αυτό που ερευνάται πλέον είναι το κατά πόσο ο ιερέας γνώριζε ότι είχε νοσήσει, αφού λίγες μέρες μετά εμφανίστηκαν πολλά κρούσματα στην ενορία του

Ένα εξοργιστικό περιστατικό σημειώθηκε Μυτιλήνη, όπου ιερέας, ο οποίος νοσούσε με κοροναϊό, φέρεται να τέλεσε κανονικά τη Θεία Λειτουργία ανήμερα της γιορτής του Αγίου Δημητρίου (26/10), στον ομώνυμο ναό της ενορίας του.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ο ιερωμένος κοινώνησε και τους παριστάμενους πιστούς.

Αυτό που ερευνάται αυτή τη στιγμή, είναι το κατά πόσο ο ιερέας γνώριζε ότι είχε νοσήσει, αφού λίγες μέρες μετά εμφανίστηκαν πολλά κρούσματα στην ενορία του.

Σύμφωνα, δε, με τις ίδιες πληροφορίες, στην τέλεση της Θείας Λειτουργίας τον βοήθησαν στενοί συγγενείς του, οι οποίοι επίσης έχουν νοσήσει.

 

Διορία μιας εβδομάδας στους ιερείς για να εμβολιαστούν

Έτσι, δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος έδωσε διορία μιας εβδομάδας στους ιερείς του νησιού για να κάνουν το εμβόλιο κατά του κοροναϊό, διαφορετικά θα τεθούν σε υποχρεωτική αργία άνευ αποδοχών.

Από το άτυπο αυτό τελεσίγραφο εξαιρούνται όλοι οι ιερωμένοι που θα προσκομίσουν ιατρικό έγγραφο που να δηλώνει ρητώς ότι δεν μπορούν να κάνουν το εμβόλιο.

Σε σύνολο 83 κληρικών που ανήκουν στη Μητρόπολη Μυτιλήνης, οι 35 δεν έχουν κάνει το εμβόλιο. Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς είναι και αρνητές του κοροναϊού και προτρέπουν τους πιστούς να μην φοράνε μάσκες και να μην εισέρχονται στους ναούς με αυτές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ανάλογη κίνηση προχώρησε και ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος, υποστηρίζοντας πως πρέπει να υποχρεωθούν να κάνουν το εμβόλιο «εκείνοι που ανοήτως διακηρύσσουν βλακώδεις διακηρύξεις».