Στήριξη Μουτζούρη στον κλάδο της εστίασης

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης , την Τρίτη 16.11.2021 ,  δέχθηκε αντιπροσωπεία Επαγγελματιών των Καταστημάτων Εστίασης και Ψυχαγωγίας Μυτιλήνης,  μελών  του Συλλόγου ΑΣΠΙΣ, οι οποίοι  του παρέδωσαν Ψήφισμα-Δελτίο Τύπου με τα αιτήματά τους, στο πλαίσιο της 24ωρης Πανελλαδικής Κινητοποίησης  που πραγματοποιούσε ο κλάδος  της Εστίασης .  

 

Ο Περιφερειάρχης μετά τη συνομιλία που είχε μαζί τους και αφού μελέτησε το ψήφισμα, εκφράζει  στήριξη προς τα αιτήματα τους τονίζοντας τα παρακάτω:

«Ο κλάδος της Εστίασης είναι μεταξύ αυτών που επλήγησαν περισσότερο από την Πανδημία, σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και των ερευνών που διεξήχθησαν στο πλαίσιο διερεύνησης της υπάρχουσας κατάστασης στις επιχειρήσεις του κλάδου. Η μείωση του κύκλου εργασιών, η μείωση της ρευστότητας και των ταμειακών διαθεσίμων, η υπερβάλλουσα αυξημένη συσσώρευση απλήρωτων ληξιπρόθεσμων οφειλών προς Δ.Ο.Ϋ, Ασφαλιστικά Ταμεία, Εταιρίες Παροχής Ενέργειας, Ύδρευσης, Τηλεφωνίας, Προμηθευτές , Ιδιοκτήτες Ενοικιάζοντες και μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια, δημιουργούν ένα ασφυκτικό πλαίσιο προβλημάτων για τις επιχειρήσεις της Εστίασης. Ακόμη, οι Επαγγελματίες αντιμετωπίζουν πιέσεις μείωσης του καθαρού κέρδους από αυξήσεις τιμών των προϊόντων, εγκαθιστώντας τον καθημερινό φόβο για το ενδεχόμενο κλείσιμο των επιχειρήσεων και  παύση εργασιών. Οι περισσότεροι εξ αυτών πιστεύουν ότι τα μέτρα που λήφθηκαν προσφάτως, θα αυξήσουν περαιτέρω τα προβλήματα, αν και  κρίνονται ορθά. 

Ως Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου , θεωρώ ότι είναι σημαντικό να βοηθηθούν οι Επιχειρήσεις της Εστίασης και οι επαγγελματίες με επί πλέον μέτρα. Εύχομαι τα δίκαια αιτήματά τους να βρουν  ανταπόκριση.»