Για δύο ώρες στη Λέσβο ο Πάπας μόνο για επίσκεψη και δέηση στο ΚΥΤ του Καρα Τεπέ

AP Photo/Petros Giannakouris, file



Για δύο μόλις ώρες θα βρεθεί στην Λέσβο στις 5 Δεκεμβρίου ημέρα Κυριακή ο Πάπας Φραγκίσκος σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα που καταρτίστηκε από το Βατικανό και έχει στη διάθεσή του το Lesvospost.

Συγκεκριμένα ο Πάπας θα αφιχθει στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, στις 10:10 π.μ., και, στις 10:45, θα επισκεφθεί το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης, όπου θα αναπέμψει δέηση.

Από την Μυτιλήνη θα αναχωρήσει για την Αθήνα στις 12:15. 

Με λίγα λόγια η επίσκεψη του αφορά τους μετανάστες και πρόσφυγες και όχι τους κατοίκους του νησιού. 

Και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να απασχολήσει και όσους θα σπεύσουν να τον υποδεχτούν και να τον συνοδεύσουν σε αυτό το δίωρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες το πρόγραμμα θα τηρηθεί αυστηρά καθώς μετά την Μυτιλήνη θα επιστρέψει στην Αθήνα όπου θα έχει συναντήσεις με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ενώ θα πραγματοποιήσει και θεία λειτουργία στο Μέγαρο Μουσικής.

Ο πάπας Φραγκίσκος θα αναχωρήσει για το Βατικανό την Δευτέρα στις 11:15 το πρωί ενώ το πρόγραμμα του στην Ελλάδα θα ξεκινήσει από το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου όπου θα γίνει και η επίσημη υποδοχή από την πρόεδρο της δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο προεδρικό Μέγαρο.