Πυρά Βάλεση κατά δημοτικής αρχής.... με φόντο την επιχορήγηση του νομικού προσώπου αθλητισμού



Δικαιωμενος αισθανεται ο ανεξαρτητος δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Βάλεσης απο την χτεσινή συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα της χρηματοδότησης του Νομικού Προσώπου Αθλητισμού.

Και αυτό καθώς οι αντιρρήσεις που είχε εκφράσει προ μηνών στο να αναλάβει την Προεδρεία αφορούσαν την ελλιπή χρηματοδότηση του Οργανισμού, η οποία χτες ήρθε ως συζήτηση στο Συμβούλιο, με εισήγηση για αύξηση του ποσού απο 500 χιλιάδες ευρώ σε 700 χιλιάδες ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του:

Οταν αρνήθηκα να αναλάβω την Προεδρία του ΝΠΔΔ Αθλητισμού και Πολιτισμού, ένας από τους λόγους και ο πιο βασικός ήταν η απειροελάχιστη χρηματοδότησή του, του ποσού των 360.000 ευρώ.

Και βέβαια το γεγονός ότι στη Συστατική του Πράξη είχε μπει το όριο των 500.000 ευρώ.

Αυτό πρακτικά σήμαινε ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ο ΔΗΜΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ να χρηματοδοτήσει παραπάνω το ΝΠΔΔ, έστω κι αν ήθελε.

Την ίδια ώρα το αντίστοιχο του Δήμου Δυτικής Λέσβου, με πολύ λιγότερες αθλητικές υποδομές και υποχρεώσεις, έβαζε στη δική συστατική πράξη το διπλάσιο ποσό, δηλαδή 1.020.000 ευρώ.

Αφού λοιπόν ο πραγματικός στόχος επετεύχθη, αφού και ο επόμενος κ. ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗΣ Δημήτρης άντεξε ένα μήνα, ο μεθεπόμενος ΑΝΕΜΟΣ Γιάννης 4 μήνες και στο τέλος μη βρισκόμενος Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης να αναλάβει το κόστος της Προεδρίας, δέχτηκε ο καθ' όλα άξιος Παναγιώτης Πιττός (πολίτης), ήρθε χτες στο Δημοτικό Συμβούλιο η Δημοτική Αρχή να επιβεβαιώσει τα όσα της καταλόγισα και να με δικαιώσει, ζητώντας κάτω από το βάρος της πίεσης των αναγκών και του ίδιου του συμβουλίου του ΝΠΔΔ την τροποποίηση της συστατικής πράξης και την αύξηση του ποσού από 500.000 ευρώ σε 700.000 ευρώ. Μια διαδικασία που θα διαρκέσει μήνες πάλι.

Χαίρομαι που δικαιώνομαι, λυπάμαι για το χρόνο που σπαταλήσατε σε ραδιουργίες, αλλά και πάλι είστε στη λάθος κατεύθυνση κύριοι της Δημοτικής Αρχής.

Η συστατική πράξη πρέπει να ανέλθει τουλάχιστον στο ποσό του 1.500.000 ευρώ για να καλυφθούν στοιχειωδώς οι αθλητικοί χώροι, παλιοί και κανούριοι και να μπορέσουν να γίνουν πράγματα στον αθλητισμό και όχι απλά διαχείριση μιζέριας και απλή εξυπηρέτηση ψηφοθηρικών σκοπών.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος

Παναγιώτης Βάλεσης