Συναγερμός στην εκπαιδευτική κοινότητα της Λέσβου- Μεγάλη διασπορά κρουσμάτων κορονοϊού σε σχολεία



Ανησυχία, φόβος και αγωνία, επικρατεί στους γονείς, στους εκπαιδευτικούς αλλά και στους μαθητές της Λέσβου, μετά την αύξηση των κρουσμάτων σε πολλά σχολεία κυρίως του Δήμου Μυτιλήνης

Όλο και αυξάνονται τα θετικά κρούσματα κορονοιου ανάμεσα σε μαθητές σχολείων της Λέσβου.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά τα 13 κρούσματα σε μαθητές σχολείων της Λέσβου που είχαμε μεσοβδόμαδα σήμερα ανακοινώθηκαν ακόμα 17 νέα κρούσματα σε ανήλικους.

Συγκεκριμένα 4 κρούσματα εντοπίστηκαν σε μαθητές του Δημοτικού σχολείου Φίλιας, 6 νέα στο δημοτικό του Κάτω Τρίτος (3 είχαμε την προηγούμενη εβδομάδα, άρα σύνολο 9) 1 κρούσμα σε μαθητή του Νηπιαγωγείου στον Τρύγωνα και 1 σε μαθητή του Νηπιαγωγείου Σκοπέλου.

Σε Γυμνάσια και Λύκεια της Λέσβου εντοπίστηκαν 1 κρούσμα σε μαθητή του Γυμνασίου Γέρας, 1 του ΓΕΛ Γέρας , 1 στο ΓΕΛ Ιππείου, 1 στο Μουσικο Σχολείο Μυτιλήνης και 1 στο Γυμνάσιο της Καλλονής.

Όλα τα παραπανω κρουσματα αφορούν σε μαθητές ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι πολλοί είναι οι νοσούντες και από το οικογενειακό περιβάλλον των συγκεκριμένων μαθητών.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο του υπουργείου Υγείας, τα παιδιά που είναι θετικά στον κοροναϊό θα πρέπει να τεθούν άμεσα σε καραντίνα, ενώ οι στενές επαφές τους θα πρέπει να υποβληθούν σε Rapid test.

Τα σχολεία δεν έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, αφού για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει βάσει των νέων μέτρων και πρωτοκόλλων να έχει νοσήσει πάνω από το 50% των μαθητών και συγκεκριμένα 50%+1 μαθητές του τμήματος.

Για την ώρα τα δεδομένα δείχνουν ότι υπάρχει μία σταθερή αύξηση των κρουσμάτων στα σχολεία, η οποία όμως κινείται λίγο πολύ μέσα σε αναμενόμενα πλαίσια. Ωστόσο αυτό δεν διασφαλίζει ότι στο άμεσο μέλλον δεν θα υπάρξει έξαρση των κρουσμάτων στα σχολικά συγκροτήματα