Τα Μουσεία της Λέσβου αφηγούνται “Μικρές και Μεγάλες ιστορίες για την μακραίωνη ιστορία της Λέσβου”


Τα Μουσεία της Λέσβου αφηγούνται

Το Γεωπάρκο Λέσβου που έχει αναγνωρισθεί ως Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO από σήμερα και κάθε Τετάρτη θα προβάλλει τα Μουσεία της Λέσβου στη σελίδα https://www.facebook.com/lesvosgeopark. Η παρουσίαση ξεκινά με το Δίκτυο των Μουσείων της Λέσβου και θα ακολουθήσουν οι παρουσιάσεις των Μουσείων και της ιδιαίτερης ιστορίας που φιλοξενούν και αφηγούνται στους επισκέπτες του.

Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι η ανάδειξη του μουσειακού πλούτου του νησιού που αφηγείται την σπάνια φυσική και πολιτιστική κληρονομιά της Λέσβου – Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO. Η μοναδική ταυτότητα και φυσιογνωμία της Λέσβου αποτελεί το συγκριτικό πλεονέκτημα που οφείλει να αναδειχθεί και να αποτελέσει βασικό μοχλό ανάπτυξης απαντώντας στις σύγχρονες προκλήσεις της εποχής που αλλάζει ταχύτατα.

Κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού έχουν την δυνατότητα να επισκεφθούν μια ευρύτατη γκάμα Μουσείων που διηγούνται την μακραίωνη ιστορία και την πορεία της Λέσβου στο πέρασμα των αιώνων. Μουσεία, Πινακοθήκες, Μικρά θεματικά Μουσεία και Συλλογές έρχονται να διηγηθούν μικρές και μεγάλες ιστορίες που συνθέτουν το παζλ την ιδιαίτερης ταυτότητας της Λέσβου - Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO.

Ας τα ακούσουμε!


 

Το Δίκτυο Μουσείων της Λέσβου

Το Δίκτυο Μουσείων της Λέσβου συγκροτούν τα αναγνωρισμένα, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία Μουσεία που λειτουργούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και διαθέτουν νομική προσωπικότητα, στελέχωση και κανονισμό λειτουργίας.

Στόχος του Δικτύου είναι να ενισχυθεί περαιτέρω ο ρόλος των Μουσείων στη Λέσβο καθώς και η γόνιμη συνεργασία για την προώθηση κοινών δράσεων. Άξονες της πρωτοβουλίας αυτής είναι η αλληλοϋποστήριξη, η στενή και πολύπλευρη συνεργασία, η ενημέρωση του κοινού για τον μουσειακό πλούτο της Λέσβου.

 

Tο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης

Tο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

H Μουσειακή Συλλογή Ερεσού

H Μουσειακή Συλλογή Αγίας Παρασκευής

Το Αρχοντικό Βαρελτζίδαινας

Το Μουσείο Θεοφίλου

Η Δημοτική Πινακοθήκη Μυτιλήνης

Η Δημοτική Πινακοθήκη Μήθυμνας

Το Εκκλησιαστικό Βυζαντινού Μουσείου της Ι.Μ. Μυτιλήνης

Το Μουσείο – Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη – Teriade

Το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου

Το Μουσείο – Ελαιοτριβείο Βρανά

Το Ψηφιακό Μουσείο «Γεώργιος Ιακωβίδης»

 

Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα του Γεωπάρκου https://www.lesvosgeopark.gr/ καθώς και στην σελίδα https://www.facebook.com/lesvosgeopark