Πήρε την έγκριση ο Βερρος από τον Πέτσα για την ανακατασκευή του παλιού κοινοτικού ελαιοτριβείου της Αγίας Παρασκευής


Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, παρουσία και του Αντιπροέδρου της Βουλής, Βουλευτή Λέσβου Χαράλαμπου Αθανασίου, μέσω της οποίας δρομολογήθηκε οριστικά η χρηματοδότηση του έργου ανακατασκευής του παλιού κοινοτικού ελαιοτριβείου της Αγίας Παρασκευής και της δημιουργίας εκεί, ενός Διεθνούς Κέντρου Μελέτης και Ανάδειξης της Ιστορικής Μνήμης.

Η χρηματοδότηση θα γίνει από το Πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης» και ο προϋπολογισμός του έργου αγγίζει τις 800.000 ευρώ, με το Δήμο να συμμετέχει μέσω αυτού στο Πρόγραμμα «ΕΛΛΑΔΑ 2021».

Στα αξιοσημείωτα της συνάντησης καταγράφεται και η ενημέρωση του ιδίου του Υπουργού προς τον Δήμαρχο, ότι η πρόταση του Δήμου ύψους 5,4 εκ. ευρώ για έργα αγροτικής οδοποιίας, θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής του Προγράμματος «Αντ. Τρίτσης».

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση του Δήμου για την αγροτική οδοποιία αφορά στην ασφαλτόστρωση των δρόμων Ανεμώτιας-«Ποταμιάς», Μανταμάδου-Γενί Λιμάνι, Λιώτα-Λάψαρνα και Ταβάρι-Χρούσος