Σε Ερεσο και Ευρειακη ο περιφερειάρχης Β. Αιγαίου- Για πρώτη φορά εργασίες στην Επαρχιακή οδό Ερεσού – Σιγρίου


Την Ερεσό επισκέφτηκε την Παρασκευή 20.11.2021 ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, συνοδευόμενος από τον  Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας, Δημήτρη Ακριώτη, την  Προϊσταμένη του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων, Αγγελική Σαραντινού και τον Ειδικό Σύμβουλο Μιχάλη Ταμβακέλλη.

Ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών που πραγματοποιούνται στην Επαρχιακή οδό Ερεσού – Σιγρίου η οποία περιλαμβάνει αποκατάσταση τοιχίων και καθαρισμό πρανών, εργασίες που δεν έχουν γίνει ποτέ στον συγκεκριμένο δρόμο. Στην συνέχεια συναντήθηκε με κατοίκους και επιχειρηματίες και συζήτησε μαζί τους τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή και στα οποία μπορεί να δώσει λύσεις η Περιφέρεια.

Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Επισκέφτηκα μαζί με τους συνεργάτες μου την Ερεσό και «περπατήσαμε» μαζί την διαδρομή του δρόμου που οδηγεί στο Σίγρι. Ένας δρόμος στον οποίον παρεμβαίνουμε ως Περιφέρεια  για να τον κάνουμε πιο ασφαλή για τους οδηγούς καθώς κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες έχει μεγάλη κίνηση και απ΄ότι πληροφορήθηκα δεν έχει καθαριστεί και συντηρηθεί ποτέ. Από κει και πέρα είχα την ευκαιρία να ακούσω από τους κατοίκους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και στα οποία μπορούμε να παρέμβουμε για να δώσουμε λύσεις, ενώ με χαρά είδα από κοντά και ολοκληρωμένο πλέον το γήπεδο της Ερεσού που πρόσφατα ολοκληρώσαμε».

Στην Ευρειακή Γέρας βρέθηκε το Σάββατο 20.11.2021  ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά την πορεία των εργασιών στο έργο  «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΕΥΡΕΙΑΚΗ-ΠΕΡΑΜΑ», με προϋπολογισμό δαπάνης 1.391.000€. Το έργο αφορά την  ασφαλτόστρωση της διαδρομής από την αρχή της Ευρειακής μέχρι και το Πέραμα αλλά και τεχνικά έργα για την δημιουργία καναλιών απορροής υδάτων.

Ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε από τους εργαζόμενους για την εξέλιξη του έργου και εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι πολύ σύντομα άλλος ένας δρόμος με μεγάλη κίνηση όχι μόνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, θα παραδοθεί και θα προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια στους οδηγούς.