ΒΙΝΤΕΟ: «Έκρηξη» κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας - Νέα μέτρα στο τραπέζι

ΠΗΓΗ MEGA TV

Η κυβέρνηση τα βγάζει από το συρτάρι και μέσα στην εβδομάδα τα ανακοινώνει και επίσημα.

Περισσότερα τεστ για ανεμβολίαστους με δική τους επιβάρυνση, περισσότεροι χώροι αμιγώς για εμβολιασμένους, νέοι περιορισμοί σε κόκκινες περιοχές.

Από σήμερα αρχίζει και η καθημερινή αποστολή sms σε ανεμβολίαστους, μέτρο για το οποίο διατύπωσε ενστάσεις ο Ηλίας Μόσιαλος.

Το μαύρο ρεκόρ κρουσμάτων έθεσε σε συναγερμό κυβέρνηση και επιστήμονες, καθώς παράλληλα η ανάλυση των λυμάτων δείχνει περαιτέρω αύξηση του ιικού φορτίου. Νέα μέτρα πλέον μπήκαν στο τραπέζι για εστίαση και ανεμβολίαστους. Το ενδεχόμενο νέων μέτρων κυρίως στις κόκκινες περιοχές προανήγγειλε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Ίσως να κλείσουν τα κέντρα διασκέδασης στις κόκκινες περιοχές για κάποιο χρονικό διάστημα. Όποια μέτρα σκεφτόμαστε πρέπει να είναι βιώσιμα σε βάθος χρόνου. Το μόνο βιώσιμο μέτρο σε βάθος χρόνου είναι ο εμβολιασμός. Ακόμα και μέτρα κοινωνική αποστασιοποίησης χρειαστούν θα είναι μόνο σε ακραίες συνθήκες και σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού», δήλωσε ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης.

 

Μέτρα για τους μικτούς χώρους

Η αρχή θα γίνει στην εστίαση και συγκεκριμένα σε μεικτούς, ανοιχτούς χώρους σε εστιατόρια, καφέ και μπαρ. Η επιτροπή μελετά ήδη να χαρακτηρίσει ως κλειστούς, τους εξωτερικούς χώρους έχουν πλαϊνά  προστατευτικά.

Πλέον κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο η μουσική στις κόκκινες περιοχές να απαγορευτεί.

Παράλληλα οι εργαζόμενοι στην εστίαση θα υποχρεούνται να κάνουν 3  rapid test 3 φορές την εβδομάδα με δική τους οικονομική επιβάρυνση.

 

Σήμα κινδύνου από τους επιστήμονες

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι ειδικοί τονίζοντας πως πλέον η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού.

«Είμαστε σε ιδιαίτερα ψηλά επίπεδα, είμαστε σε σημείο συναγερμού. Όλο το προηγούμενο διάστημα είχαμε ήπιες αυξητικές τάσεις, τις τελευταίες μέρες βλέπουμε ότι η τάση αυτή επιταχύνεται. Θεωρώ λοιπόν ότι σ αυτή τη φάση το μεγαλύτερο όπλο που έχουμε είναι η εμβολιαστική κάλυψη», ανέφερε ο πρύτανης ΑΠΘ Νίκος Παπαιωάννου.

 

«Μπαράζ» SMS στους ανεμβολιαστους

Σε βομβαρδισμό μηνυμάτων προς τους ανεμβολίαστους πολίτες θα προχωρήσει η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να αυξηθούν έστω και την ύστατη ώρα οι εμβολιασμοί.

«Αυτό που ειπώθηκε χθες είναι να γίνει αποστολή SMS στα κινητά αυτών που πρέπει να εμβολιαστούν. Θα πρέπει να πιεστούν τα άτομα 70 ετών και άνω, γιατί είναι εκείνα τα άτομα που θα νοσηλευτούν σε ΜΕΘ και θα πεθάνουν», τόνισε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής του ΕΠΚΑ, Παθολόγος, κα Θεοδώρα Ψαλτοπούλου.

Την αντίθεσή του με την εκστρατεία των SMS σε ανεμβολίαστους εξέφρασε ο Ηλίας Μόσιαλος.

Οι προβλέψεις των ειδικών για 5000 κρούσματα τον Νοέμβριο και έκρηξη διασωληνώσεων αρχίζουν να παίρνουν σάρκα και οστά, με το ΕΣΥ βρίσκεται ήδη στον προθάλαμο της εντατικής.