ΒΙΝΤΕΟ: Μια ανάσα από την Black Friday - Οι ελλείψεις στην αγορά δημιουργούν προβλήματα στην διαθεσιμότητα αγαθών

ΠΗΓΗ MEGA TV

Θέσεις μάχης για την φετινή Black Friday παίρνουν καταναλωτές και έμποροι. H 26η Νοεμβρίου είναι κοντά και το σαφάρι των προσφορών βρίσκει τους καταναλωτές να έχουν ήδη ξεδιπλώσει την στρατηγική αγορών τους.

Την ίδια ώρα πάντως πολλά καταστήματα έχουν ξεκινήσει τις προεκπτώσεις καθιερώνοντας άτυπα εκπτωτική περίοδο ενώ αναμένεται να τραβήξουν την «Black Friday» τουλάχιστον για 2-3 ημέρες ακόμα όπως γίνεται πάντα με τα μικρά μαγαζιά να αντιδρούν.

Μεγάλη ζήτηση αναμένεται σε ηλεκτρικά ήδη, παιδικά παιχνίδια, ρούχα και αξεσουάρ άλλα και καλλυντικά, οι έμποροι θα συμβουλέψουν τους καταναλωτές να κάνουν έρευνα και να χρησιμοποιούν τα    εργαλεία στα sites για να βλέπουν την διακύμανση τιμών σε βάθος εξαμήνου

Πέρα από τους καταναλωτές που κοιτάνε βιτρίνες ήδη οι νεότεροι πολιορκούν με τα πληκτρολόγια τα e-shop με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για εκπτώσεις στα :

Ηλεκτρονικά παιχνίδια: – 75%

Laptop: – 45%

Ανδρικά Ρούχα: – 45%

Υπολογιστές: – 40%

Τηλεοράσεις: – 30%

Γυναικείες τσάντες: – 30%

 

Οι έμποροι πάντως προειδοποιούν πως τα μεγάλα ποσοστά εκπτώσεων σε περίοδο μεγάλων ελλείψεων πρέπει να προβληματίζουν τον καταναλωτή.

Φέτος το μεγάλοι άγχος δεν είναι μόνο οι τιμές αλλά και οι διαθεσιμότητες αφού η κρίση στις μεταφορές μπορεί να κάνει πολλά είδη να εξαντληθούν γρήγορα, από την άλλη οι έμποροι  λένε πως και ότι έρχεται είναι πανάκριβο.

 

Με έναν   τζίρο που αναμένεται να φτάσει κοντά στα 400-500 εκατ. Ευρώ το σίγουρο είναι πως όλοι θέλουν να δελεάσουν τους καταναλωτές για αυτό και οι εκπτώσεις θα είναι μεγάλες στα πλαίσια όμως του εφικτού καθώς κι καταναλωτές δεν έχουν διαθέσιμο εισόδημα.

 

Οι συμβουλές για επιτυχημένα ψώνια που δίνουν οι έμποροι και οι σύλλογοι καταναλωτών.

 

Οι ειδικοί συμβουλεύουν για επιτυχημένες αγορές να γίνεται έρευνα αγοράς, να μην αγοράζουν πράγματα παρορμητικά και να ενημερώνονται για πολιτική επιστροφών.