BINTEO: Κορωνοϊός – Στη δικαιοσύνη δύο δικογραφίες για διασπορά ψευδών ειδήσεων

ΠΗΓΗ MEGA TV

Στα χέρια του εισαγγελέα έφτασαν δύο δικογραφίες για 20 αντιεμβολιαστές. Ανάμεσά τους και οι διαχειριστές της ιστοσελίδας «Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς» αλλά και διαχειριστές γονέων που ήταν κατά τη μάσκας στα σχολεία.

Είχαν απλώσει τα πλοκάμια τους σε όλη την Ελλάδα και διέσπειραν ψευδείς ειδήσεις για την πανδημία. Προέτρεπαν τους πολίτες να μην εμβολιαστούν και να προχωρούν σε μηνύσεις σε ότι αφορά την υποχρεωτικότητα.

Εκτός από θεωρίες συνωμοσίας εξαπέλυαν και απειλές. Τώρα όμως οι αυτοαποκαλούμενοι «Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς» έρχονται αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη καθώς σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διέγερση σε ανυπακοή και για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Οι αξιωματικοί της διεύθυνσης ηλεκτρονικού εγκλήματος εντόπισαν πέντε άτομα που συνδέονται με την ιστοσελίδα. Πρόκειται για τον διαχειριστή που βρισκόταν στην Αθήνα και τέσσερις ακόμη που είχαν ενεργό ρόλο στη διασπορά ψευδών ειδήσεων για την πανδημία.

 

Έρευνα για τους αρνητές της μάσκας

Η δεύτερη δικογραφία αφορά έρευνα σε προφίλ στο Facebook, που στήριζαν την αντίδραση στην χρήση μάσκας μαθητών σε σχολεία. 15 άτομα από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη και άλλες πόλεις καλούσαν τα παιδιά να μη φορούν μάσκα στα σχολεία.

Η δικογραφία και για τις δύο υποθέσεις στάλθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος αναμένεται να προχωρήσει σε άσκηση διώξεων.

 

Αρνητές μέχρι τέλους

Και όμως μετά από δυο χρόνια πανδημίας και ενώ χάθηκαν από κορωνοϊό 17.693 ψυχές, υπάρχουν άνθρωποι που νοσούν με κορωνοϊό και το αρνούνται.

Δεν αποδέχονται την αλήθεια ούτε όταν φθάνουν στο κατώφλι του νοσοκομείου, ακόμη και με βαριά συμπτώματα.

Οι άνθρωποι που χάθηκαν από κορωνοϊό δεν πρέπει να αποτελούν στατιστική δηλώνουν σε κάθε τόνο οι επιστήμονες και τονίζουν πως ο εμβολιασμός είναι μονόδρομος.