Ο Γιάννης Μπουρνούς στο Περίπτερο του Βορείου Αιγαίου στη διεθνή έκθεση "ARTOZA 2021"


Τη Διεθνή Έκθεση Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής "ARTOZA 2021", που διοργανώνεται στις εγκαταστάσεις της Metropolitan Expo στην Αθήνα, επισκέφθηκε το Σάββατο 13 Νοεμβρίου ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, προκειμένου να περιηγηθεί στο περίπτερο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, που προβάλλει - μεταξύ άλλων - τοπικά προϊόντα από τουλάχιστον είκοσι εταιρίες και συνεταιρισμούς της Λέσβου και της Λήμνου.

Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο Γιάννης Μπουρνούς έκανε την παρακάτω δήλωση:

Τα νησιά μας μπαίνουν πια για τα καλά στον διατροφικό και γαστρονομικό χάρτη της χώρας, χάρη στις άοκνες και επίμονες προσπάθειες μιας σειράς πρωτοπόρων συνεταιριστικών εγχειρημάτων και υγιών ιδιωτικών πρωτοβουλιών, που παράγουν και τυποποιούν εξαιρετικής ποιότητας - και συχνά μοναδικών πρώτων υλών - προϊόντα.

Δυστυχώς, λείπει απελπιστικά ένας κεντρικός στρατηγικός σχεδιασμός από το κράτος και την αυτοδιοίκηση, ώστε να εκμεταλλευτούμε καλύτερα και πιο ορθολογικά τα γεωμορφολογικά και παραγωγικά συγκριτικά πλεονεκτήματα των νησιών μας, αλλά και τους διαθέσιμους εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, και να φτάσουν η Λέσβος και η Λήμνος εκεί που πραγματικά τους αξίζει, με πολύ περισσότερες συνέργειες και ακόμα μεγαλύτερη εξαγωγική εξωστρέφεια.

Σε αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε, στο πλάι των παραγωγών, των συνεταιρισμών και της υγιούς, δημιουργικής επιχειρηματικότητας, για να ανοίξουμε νέους δρόμους και να χτίσουμε βήμα βήμα ένα καινούριο brand name με διεθνή ακτινοβολία για τα νησιά μας. Δεν έχουμε άλλο χρόνο για χάσιμο.