6 κορυφαίοι Έλληνες ποδοσφαιριστές όλων των εποχών


Το ποδόσφαιρο είναι ίσως το μόνο άθλημα που έχει καταφέρει να αποκτήσει φανατικό κοινό στο πέρασμα των χρόνων, καθώς είναι πολλοί αυτοί που δε χάνουν κανέναν αγώνα της αγαπημένης τους ομάδαςή παίρνουν μέρος σε στοιχήματα σχετικά με την έκβαση των ποδοσφαιρικών αγώνωνμέσω διαδικτύου. Οι περισσότερες από αυτές τις ιστοσελίδες περιλαμβάνουν επίσης δημοφιλή τυχερά παιχνίδια. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για αυτά τα παιχνίδια αλλά και να παίξετε, μπορείτε να εξερευνήσετε το πόκερ στο Betsson.

 

Σε αυτό το άρθρο, θα εστιάσουμε στο ποδόσφαιρο και θα αναφερθούμε σε 7 σπουδαίους Έλληνες ποδοσφαιριστές που συνέβαλαν στην διαμόρφωση του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως το γνωρίζουμε σήμερα.

 

 

 

1. Μίμης Δομάζος

 

Οι παλαιότεροι σίγουρα γνωρίζουν τον Μίμη Δομάζο καθώς κατάφερε να σημειώσει μια εξαιρετική πορεία στο χώρο του ποδοσφαίρου χτίζοντας μια καριέρα 21 ετών. Για πολλούς ποδοσφαιρόφιλους, το όνομα του Δομάζου είναι συνυφασμένο με τον Παναθηναϊκό καθώς κατάφερε να κερδίσει πολλά πρωταθλήματα φορώντας την πράσινη φανέλα. Ακόμη, υπήρξε σημαντικός παίκτης για την Εθνική Ελλάδος καθώς συμμετείχε στη σύνθεσή της 50 φορές και ήταν αρχηγός της για 10 χρόνια.

 

2.Θοδωρής Ζαγοράκης

 

Από τη λίστα μας δε θα μπορούσε να λείπει ο Θοδωρής Ζαγοράκης, που ήταν ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας όταν εκείνη κατάφερε να κατακτήσει το Euro στην Πορτογαλία. Μάλιστα, στην ίδια διοργάνωση αναδείχτηκε ο πιο πολύτιμος παίκτης σε όλη τη διοργάνωση. Στο μεγαλύτερο διάστημα της καριέρας του στην Ελλάδα ήταν παίκτης του ΠΑΟΚ, ενώ έχει αγωνιστεί και για την ΑΕΚ. Έχει παίξει επίσης για τη Λέστερ και την Μπολόνια.

 

3.Γιώργος Κούδας

 

Από την λίστα μας δε θα μπορούσε να λείπει ο Γιώργος Κούδας, που αγωνίστηκε μόνο για την ομάδα του ΠΑΟΚ καθώς ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε ποτέ να τον αποκτήσει. Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός από το κοινό για αυτό και ο Μανώλης Ρασούλης έγραψε για εκείνον το γνωστό τραγούδι «Πότε Βούδας, πότε Κούδας» το οποίο ερμηνεύει ο Νίκος Παπάζογλου. Το αποκορύφωμα της καριέρας του ήρθε το 1976 όταν ως αρχηγός του ΠΑΟΚ κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

 

4. Θωμάς Μαύρος

 

Ένας άλλος εξαιρετικός παίκτης που έχει αφήσει το σημάδι του στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ο Θωμάς Μαύρος. Ο Μαύρος αγωνίστηκε για τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ και πέτυχε συνολικά 260 γκολ στην καριέρα του. Μάλιστα έχει μείνει στην ιστορία το σύνθημα που είχαν φτιάξει οι φίλαθλοι «Ποιος, ποιος, ποιος, ο Μαύρος ο Θεός».

 

5. Κώστας Νεστορίδης

 

Ο Κώστας Νεστορίδης είναι για πολλούς ένας από τους καλύτερους επιθετικούς που έχει γνωρίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Στην Ελλάδα διακρίθηκε κυρίως ως παίκτης της ΑΕΚ, αλλά έχει παίξει και στον Πανιώνιο και την Ελλάς Μοσχάτου. Επίσης, έχει αγωνιστεί και στην Αυστραλία όπου βοήθησε την Ελλάς Μελβούρνης να κατακτήσει το πολιτειακό πρωτάθλημα.

 

6.Δημήτρης Σαραβάκος

 

Ο Δημήτρης Σαραβάκος, που είχε το παρατσούκλι «μικρός», έκανε μεγάλη καριέρα ως παίκτης του Παναθηναϊκού αφού κατάφερε να πετύχει συνολικά 125 γκολ. Αργότερα, στα 33 του χρόνια πήγε στην ΑΕΚ, κάτι που δυσαρέστησε σε μεγάλο βαθμό του φιλάθλους του Παναθηναϊκού. Όμως, καθώς οι «μεγάλες αγάπες» δεν ξεχνιούνται ποτέ, επέστρεψε και πάλι στον Παναθηναϊκό το 1997, όπου έχει πλέον διοικητική θέση.