Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου και η ΑΔΕΔΥ Λέσβου συμμετέχουν στο συλλαλητήριο στην Πλατεία Σαπφούς την Πέμπτη 4/11


Συλλαλητήριο την Πέμπτη από το εργατικό κέντρο στην Πλατεία Σαπφούς

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου συμμετέχει στο συλλαλητήριο που καλεί το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό  Κέντρο την  Πέμπτη 4/11 στις 18.00 στην πλατεία Σαπφούς. Καλούμε  τα μέλη μας, όλους τους συναδέλφους/ισσες  μας να λάβουν μέρος και όλοι μαζί να βροντοφωνάξουμε:

 

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ

 Ο ΝΟΜΟΣ ΧΑΤΣΗΔΑΚΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ

Τα τελευταία χρόνια, μέσα από μια σειρά αντεργατικούς νόμους έχουν μειωθεί  και καθηλωθεί οι μισθοί των εργαζομένων. Τελευταίο παράδειγμα, ο νόμος για τις υπερωρίες που ψηφίστηκε τον περασμένο Ιούνη. Ο νόμος αυτός έρχεται, να δώσει συνέχεια και να απογειώσει τις αντεργατικές ανατροπές όλων των προηγούμενων χρόνων, που έχουν επιβληθεί και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Εκτός των άλλων βάζει μία σειρά από εμπόδια στην συλλογική δράση των Σωματείων και στο δικαίωμα της Απεργίας. Καταργεί το 8ώρο. Επιβάλει  τη μετατροπή των συμβάσεων εξαρτημένης εργασίας σε συμβάσεις έργου – αυτοαπασχόλησης (όπως επιχειρήθηκε να συμβεί με τους διανομείς της E- FOOD) καταργώντας εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.  Έρχεται δηλαδή να ανατρέψει θεμελιακές κατακτήσεις της εργατικής τάξης και της πάλης των συνδικάτων.

Ήδη καθημερινά βιώνουμε τις συνέπειες από την πολιτική τους: Πόσοι από μας έχουμε έρθει αντιμέτωποι με την σταθερή πτώση του μέσου μισθού μας, με τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου που σε χώρους εργασίας όπως το προσφυγικό υπάρχουν και συμβάσεις για 15 μέρες; Οι απολύσεις γίναν καθημερινό φαινόμενο, ενώ σε πολλές περιπτώσεις συνάδελφοι  ειδοποιούνται και  την ίδια μέρα ότι χάνουν την δουλεία τους! Παράλληλα η εντατικοποίηση καλά κρατεί. Η απληρωσιά έχει γίνει πλέον κανονικότητα και ολοένα επεκτείνεται αντί να περιορίζεται με χαρακτηριστικό τελευταίο παράδειγμα τους καθαριστές στα σχολεία.

Όλα αυτά γίνονται τη στιγμή που η ακρίβεια σπάει κόκαλα και οι λαϊκές οικογένειες δυσκολεύονται με τον πενιχρό μισθό να τα φέρουν βόλτα, να πληρώσουν τους λογαριασμούς σε ηλεκτρικό και  νερό, να προμηθευτούν τα απαραίτητα, μιας και τα  προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης είναι πανάκριβα.

Ταυτόχρονα η περίοδος της πανδημίας απέδειξε ότι η  υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων κοστίζει και έτσι μπαίνει σε δεύτερη μοίρα: Πολλά τα παραδείγματα τα οποία ανέδειξε και πάλεψε το σωματείο μας, όπου συνάδελφοί μας αναγκαζότανε να δουλεύουν με ελάχιστα μέτρα προστασίας με κίνδυνο για αυτούς και την οικογένειά τους.

Η μεγάλη μάχη που δώσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα ενάντια στο νόμο Χατζηδάκη, οι μικροί και οι μεγάλοι αγώνες σε κάθε χώρο δουλείας, όλο το προηγούμενο διάστημα( supermarket, ΔΕΥΑΛ, προσφυγικό κ.τ.λ), απέδειξαν ότι έχουμε την δύναμη να τα καταφέρουμε αλλά και την αξία της οργανωμένης πάλης και της μαζικής συμμετοχής των εργαζομένων στα συνδικάτα.  Οι αγώνες των υγειονομικών και όλου του λαού για την υπεράσπιση της υγείας και της ζωής μας, των μαθητών και των φοιτητών ενάντια στους αντιεκπαιδευτικούς νόμους, αποτελούν μεγάλη παρακαταθήκη για τη συνέχεια της δράσης μας.

 

ΑΥΤΗ Η ΖΩΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ !

 ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ !

ΔΙΝΟΥΜΕ ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΟΤΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ !

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ !

Ανακοίνωση απο την ΑΔΕΔΥ Λέσβου

Οι αντεργατικοί – αντιλαϊκοί νόμοι της Κυβέρνησης της ΝΔ, έρχονται να

συμπληρώσουν το αντεργατικό οπλοστάσιο επιδιώκοντας να επιφέρουν ακόμα

μεγαλύτερα χτυπήματα στους εργαζομένους.

 

Οι αντεργατικές διατάξεις που επιφέρουν μειώσεις σε μισθούς και υπονομεύουν τις κλαδικές ΣΣΕ σε συνδυασμό με το κύμα ακρίβειας που πλήττει τα λαϊκά νοικοκυριά έρχονται να ματώσουν ξανά το λαό.

 

Επιπλέον για τους μόνιμους κατοίκους των νησιών το κόστος μετακίνησης

στην ηπειρωτική χώρα έχει γίνει δυσβάσταχτο με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται

περαιτέρω τα λαϊκά νοικοκυριά.

 

Ταυτόχρονα η κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας το οποίο μέχρι και σήμερα, και εν μέσω έξαρσης της πανδημίας, συνεχίζει να έχει σοβαρότατες ελλείψεις αφού η Κυβέρνηση δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο ενίσχυσης του, αποδεικνύει περίτρανα ότι η υγεία του λαού, των εργαζομένων έρχεται σε δεύτερη μοίρα.

 

Η εικόνα των δεκάδων νεκρών καθημερινά και των εκατοντάδων διασωληνωμένων από τον κορονοϊό είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της Κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων που με δική τους ευθύνη ο λαός παραμένει απροστάτευτος. Συνεχίζουν τον εμπαιγμό

 

Η Κυβέρνηση, δια του αρμόδιου Υπουργού κ. Σκυλακάκη, ανακοίνωσε, κατά τη συνάντηση που είχε με το Προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ότι ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΓΩΣΕΙ την εισφορά αλληλεγγύης, για το 2022, για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και τους συνταξιούχους, διαψεύδοντας, έτσι, σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου. Η επιλογή της να μην ΠΑΓΩΣΕΙ την εισφορά αλληλεγγύης για τους Δημοσίους Υπαλλήλους και τους συνταξιούχους παραβιάζει ευθέως το Σύνταγμα, το οποίο προβλέπει ότι τα φορολογικά βάρη κατανέμονται ισότιμα, με βάση το εισόδημα των πολιτών.

 

Νόμος Χατζηδάκη

Η κυβέρνηση της ΝΔ με τον ν. Χατζηδάκη(νόμος 4808/2021) κλιμακώνει τον πόλεμο

στα συνδικάτα, στους εργαζόμενους, τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες.

Μετά από μια σειρά αντεργατικούς νόμους, όπως αυτούς για την περιστολή των

λαϊκών συγκεντρώσεων και κινητοποιήσεων, τα αυξημένα ποσοστά για τη λήψη

απόφασης για απεργία, φέρνουν το νέο αντεργατικό έκτρωμα για να επιβάλουν

εργασιακό μεσαίωνα και να αντιμετωπίσουν με εργοδοτική, κρατική βία και

καταστολή τον «εχθρό λαό».


Δηλώνουμε ότι θα σηκώσουμε το γάντι, θα υπερασπίσουμε τη δουλειά και τα

εργασιακά μας δικαιώματα, όπως και το δικαίωμά μας στην ελεύθερη συνδικαλιστική

δράση, αναγνωρισμένο Συνταγματικό δικαίωμα που θέλουν να καταργήσουν.

Ο αγώνας και η αντίσταση είναι μονόδρομος για κάθε εργαζόμενο, για κάθε

συνδικάτο που σέβεται τον εαυτό του, την κοινωνική τάξη που εκφράζει και τις

ανθρώπινες αξίες.


Κάνουμε καθαρό με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι τον ν. Χατζηδάκη δεν θα

τον εφαρμόσουμε…


Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους και το λαό και αντιστεκόμαστε

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΣΤΙΣ 4 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ