Γιόρτασαν την επέτειο Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 στην Μυτιλήνη


Στις εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 που πραγματοποιήθηκαν στη Μυτιλήνη την Κυριακή 28.11.2021, συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου Πανάγος Κουφέλος, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνο Μουτζούρη.

Το πρωί παραβρέθηκε στην Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεράποντος και στην Επιμνημόσυνη Δέηση που τελέστηκε στο χώρο του Αγάλματος της Εθνικής Αντίστασης στο Μακρύ Γιαλό προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ.κ. Ιακώβου. Ακολούθως κατέθεσε στεφάνι  εκ μέρους της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου προς τιμήν των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης που συνέχισαν τον αγώνα και αντιτάχθηκαν στον κατακτητή με όλες τους τις δυνάμεις μέχρι την απελευθέρωση της Ελλάδας το 1944. 

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Η Ελλάδα σήμερα τιμά τους συνεχιστές τους Αλβανικού Έπους , των Μακεδονικών οχυρών, της Μάχης της Κρήτης , των μαχών στη Μέση Ανατολή και όλους όσους με πράξεις Αντίστασης  την περίοδο 1941-1944 συνέβαλαν στην αποχώρηση των στρατευμάτων Κατοχής από τη χώρα, χαρίζοντάς και πάλι την ελευθερία της. Η Εθνική Αντίσταση του Ελληνικού Λαού , υπήρξε ακόμα μία σελίδα  λαμπρής ιστορίας που γράφηκε  από την αδούλωτη ψυχή του Έλληνα. Τιμή και Μνήμη στους αγωνιστές της ελευθερίας της πατρίδας μας .Ας μη ξεχνάμε ότι η Δημοκρατία και η Ελευθερία είναι αγαθά για τα οποία πρέπει πάντα να αγωνιζόμαστε. Αγαθά που δεν είναι και δεν πρέπει ασφαλώς να θεωρούνται δεδομένα.Για να τιμήσουμε όλους εκείνους που το όνομα τους γράφηκε με αίμα στη σελίδα της ιστορίας, οφείλουμε όλοι εμεις, με ενότητα να πορευόμαστε στο δρόμο της Εθνικής προοπτικής, στη βάση του σεβασμού του Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου.Μίας προοπτικής που αξίζει σε όλους μας, που αξίζει στο Ελληνικό Έθνος.Ένα έθνος που μπορεί να πρωταγωνιστεί. Οι σημερινοί αγώνες, διαφορετικοί , πολύπλευροι ,συνεχείς , απαιτούν εξίσου μεγάλο σθένος, ψυχική δύναμη,αντοχές. Παραδειγματιζόμαστε με δυνατές μνήμες  και πυξίδα αλάνθαστη τα διδάγματα του 1941-1944  και συνεχίζουμε”!