ΒΙΝΤΕΟ: Φρένο στα σενάρια νέου lockdown έβαλε ο πρωθυπουργός

ΠΗΓΗ MEGA TV

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε σχέση με την εξέλιξη της πανδημίας αποκλείοντας για μια ακόμη φορά εμφατικά το γενικό lockdown.

«Ο Οκτώβριος του 2021 δεν έχει σχέση με τον περασμένο Οκτώβριο. Αν δει κανείς τα αναλυτικά στοιχεία καταλαβαίνει ότι ακόμα και εκεί που υπάρχει πίεση απέχουμε πολύ – κυρίως σε ότι αφορά την πίεση του ΕΣΥ – από αυτά που είχαμε παλαιότερα. Δεν υπάρχει περίπτωση lockdown» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

 

Όλοι στην παρέλαση

Μετά από αντικρουόμενες τοποθετήσεις κυβερνητικών παραγόντων ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί χωρίς διάκριση μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων.

«Θα γίνει κανονικά με τήρηση υγειονομικών μέτρων με ισχυρή σύσταση για χρήση της μάσκας. Έχουμε καθημερινά συνωστισμό, έχουμε διαδηλώσεις, έχουμε διάφορα πράγματα. Δηλαδή απ’ όλα αυτά τα οποία δείχνουν συγχρωτισμό την παρέλαση θα απαγορεύσουμε;» σημείωσε ο Μάκης Βορίδης.

 

«Βόμβα» Βενιζέλου για την πανδημία

Με αφορμή και το ζήτημα της παρέλασης στη βόρεια Ελλάδα ο Ευάγγελος Βενιζέλος έριξε βόμβες κατά του πολιτικού συστήματος που αδιαφορεί και για το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι δεύτερη σε θανάτους από κορωνοϊό ανα εκατομμύριο κατοίκων αλλά και κατά των επιστημόνων τους οποίους κάλεσε να δώσουν άμεσα απαντήσεις για τοπ τι συμβαίνει στη δημόσια υγεία.

«Δεν μπορεί να μην παίρνουμε κόστος για τίποτα. Πεθαίνει κόσμος και έχουμε αποκτήσει ανοσία, όλοι κάνουν σαν να μην βλέπουν το πρόβλημα, έχουμε εξοικειωθεί με το ότι πεθαίνουν 300 άνθρωποι την εβδομάδα, σαν να μη συμβαίνει τίποτα, απόλυτη αδιαφορία όλων. Αλλά δεν δικαιούται η επιστημονική κοινότητα να σιωπά. Η επιστήμη να μην πολιτεύεται» τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Κριτική για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού και για το γεγονός ότι το ΕΣΥ έμεινε αθωράκιστο ασκεί στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.