ΒΙΝΤΕΟ: Κορωνοϊός - Την Κυριακή ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για την τρίτη δόση

ΠΗΓΗ MEGA TV

Το απόγευμα της Κυριακής ανοίγει η πλατφόρμα για τη χορήγηση της τρίτης δόσης και στους άνω των 50, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει έξι μήνες από την δεύτερη.

«Ο πολίτης δεν θα λαμβάνει μήνυμα, αλλά θα πρέπει ο ίδιος να κλείνει το ραντεβού του. Όποιος θέλει να κάνει Τρίτη δόση με βάσει τις συστάσεις μπαίνει και κλείνει το ραντεβού του. Είναι όλα Pfizer, περιμένουμε μόνο για Johnson την επιτροπή εμβολιασμού αν θα κάνουν Pfizer ή Johnson», δήλωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Αν και ο στόχος είναι να επεκταθεί σε όλους τους πολίτες άνω των 18, οι περισσότεροι φαίνεται πως δεν πείθονται καθώς από τους ήδη 2,1 εκατομμύρια δικαιούχους, μόλις 84.000 έχουν κλείσει το ραντεβού τους για την 3η δόση.

Μπορεί η Ελένη Ορφανού να έκανε σήμερα το εμβόλιο της γρίπης, όταν όμως η κουβέντα πάει στη 3η δόση για τον κορωνοϊό… είναι ανένδοτη.

Όπως εξηγεί στο LIVE NEWS, νιώθει καλυμμένη με τις δύο δόσεις ενώ εκφράζει και τις επιφυλάξεις της για τον συνδυασμό των δύο εμβολίων.

Η κυρία Λαζαρίδου από την άλλη προτιμά να κάνει την 3η δόση του κορωνοϊού τώρα και να αφήσει το αντιγριπικό για τον Νοέμβριο.

Οι ειδικοί από την πλευρά τους πάντως, ξεκαθαρίζουν πως τα εμβόλια της γρίπης και του κορωνοϊού μπορούν να γίνουν ακόμα και την ίδια μέρα.

Δύο εμβόλια έχει προγραμματίσει γι’ αυτόν τον μήνα η Ελένη Θεοδωροπούλου κι όπως μας λέει, κανένα από αυτά δεν είναι το τρίτο του κορωνοϊού.

46.000 είναι συνολικά οι πολίτες που για την ώρα έχουν εμβολιαστεί με την αναμνηστική δόση, με την πλειονότητα αυτών ν’ αφορά υγειονομικούς, όπως η Κατερίνα Πετράκη.

«Δόθηκε η δυνατότητα μιας τρίτης ενισχυτικής δόσης. Εγώ προσωπικά είχα εμβολιαστεί τον Ιανουάριο. Την 1η δόση στις 8 και τη 2η στις 29 Ιανουάριου οπότε έχει περάσει ένα εξάμηνο άρα ήταν για μένα ήταν ευκαιρία, ήταν ζητούμενο», δήλωσε η κ. Πετράκη.

 

Τέλος του χρόνου το φάρμακο

Αισιόδοξος πως θα έχουμε καλά νέα για το φάρμακο κατά του κορωνοϊού έως το τέλος του χρόνου εμφανίστηκε ο επικεφαλής της Pfizer, Αλμπέρτ Μπουρλά.

«Είμαι από τη φύση μου αισιόδοξος γιατί είμαι Έλληνας και επειδή πιστεύω στη δύναμη της επιστήμης. Ελπίζω ότι θα ξέρουμε πριν το τέλος τους χρόνου. Εμείς εργαζόμαστε πάνω σε χάπι από το στόμα και η διαφορά με τα ενέσιμα είναι ότι μπορείς να τα παίρνεις από το σπίτι», δήλωσε ο Αλμπ΄περτ Μπουρλά.

Ο επικεφαλής της Pfizer αναφέρθηκε και στα εμβόλια υποστηρίζοντας ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει στέλεχος του ιού που να μην καλύπτεται από τα εμβόλια.