Γ. Κατζανός « Η Δημοτική αρχή προσπαθεί να υποβαθμίσει το γεγονός με το μπούλινγκ και τις πιέσεις που δέχθηκαν εργαζόμενες»


Ο τέως αντιδήμαρχος Καθαριότητας του δήμου Λέσβου, Γιώργος Κατζανός, και εν αργία δημοτικός σύμβουλος με ανακοίνωσή του στέκεται στις καταγγελίες των εργαζομένων γυναικών στην αποκομιδή απορριμμάτων και ρωτά ευθέως: «Γιατί Αλεξανδρή και Κουντουρέλλης που ήξεραν, δεν έκαναν κάτι;»

 

Ανακοίνωση από τον Γεώργιο Κατζανό (Εν αργία Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Μυτιλήνης)

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αυτές τις ημέρες η κοινωνία της Μυτιλήνης και του νησιού παρακολουθεί άναυδη τα γεγονότα που διαδραματίζονται στο Δήμο Μυτιλήνης και πιο συγκεκριμένα στην υπηρεσία καθαριότητας, για καταγγελίες περί μπουλινγκ, ψυχολογική και σεξιστική συμπεριφορά από εργαζόμενο (που έχει τοποθετηθεί από τη Δημοτική Αρχή παράνομα να ασκεί καθήκοντα επιστάτη) σε εργαζόμενες, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις επιπτώσεις σε εκείνες και στις οικογένειες τους (ψυχολογική κατάρρευση κ.λ.π.).

Η Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης, η Αντιδήμαρχος κα. Αλεξανδρή, ο Γενικός Γραμματέας κ. Κουντουρέλης προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το γεγονός.

Για αυτούς όμως η αλήθεια είναι πικρή. Οφείλουν να δώσουν απαντήσεις στην κοινωνία της Μυτιλήνης και του νησιού μας.

Ο Δήμος Μυτιλήνης έχει στη Δ/νση Καθαριότητας δύο μόνιμους επιστάτες. Γιατί με την ανάληψη των καθηκόντων της η σημερινή Δημοτική Αρχή, τους μετακίνησε και υποβάθμισε από τα καθήκοντα τους (ο ένας παρέχει την εργασία του στην «Πλαζ Τσαμάκια» και ο άλλος σε αλλότρια καθήκοντα εκτός ειδικότητας του) ;

Γιατί παράνομα τοποθέτησε τον καταγγέλλοντα εργαζόμενο ως επιστάτη (ο οποίος έχει προϋπηρεσία μόλις 2,5 χρόνια); Μήπως για να εξυπηρετεί τις παράτυπες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής (όπως τα θέματα εθελοντικής εργασίας και ανασφάλιστων εργαζομένων) ;

Γιατί η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και ο Γενικός Γραμματέας, που είχαν γίνει επανειλημμένα αποδέκτες παραπόνων, εδώ και πάνω από ένα χρόνο, από πολλούς εργαζομένους για την προκλητική, εριστική και απαράδεκτη συμπεριφορά του συγκεκριμένου εργαζόμενου αδιαφορούσαν και έλεγαν ότι δεν μπορούν να τον αντικαταστήσουν και ότι δεν υπάρχουν άλλοι επιστάτες;

Η λαϊκή παροιμία λέει «τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια». Δυστυχώς η Δημοτική Αρχή και οι συνεργάτες της, κα. Αντιδήμαρχος και ο κ. Γενικός Γραμματέας, φέρουν ευθύνη για τα διαδραματιζόμενα γεγονότα, αφού προσπάθησαν να καλύψουν το γεγονός ώστε να μην πάρει δημοσιότητα και πλήξει τη Δημοτική Αρχή.