Στον Αρχαιολογικό χώρο του Οχυρού της Αρχαίας Άντισσας Μουτζούρης και Χριστοφας


Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Προγραμματισμού και Βιομηχανίας Παναγιώτη Χριστόφα ,  τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας Απόστολο Αλατζά και τον Ειδικό Σύμβουλο της Περιφέρειας Γεώργιο Σίμο,  επισκέφθηκαν την Πέμπτη 7.10.2021 τον Αρχαιολογικό χώρο του Οχυρού  της Αρχαίας Άντισσας, όπου πραγματοποιούνται ανασκαφικές εργασίες.

Στον αρχαιολογικό χώρο συναντήθηκαν με την Πρόεδρο της Κοινότητας Σκαλοχωρίου κα Δέσποινα Μαιάκη  και τον Προϊστάμενο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Λέσβου Παύλο Τριανταφυλλίδη και ο οποίος τους ενημέρωσε για την πορεία των ανασκαφικών εργασιών, συντήρησης και αποκατάστασης  που πραγματοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Β. Αιγαίου καθώς και τα νέα ευρήματα που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

 

Ο Περιφερειάρχης αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης δήλωσε: 

« Οι εργασίες ανασκαφής και συντήρησης που πραγματοποιούνται στο κάστρο της Αρχαίας Άντισσας,  ένα οχυρό που όπως πληροφορούμαστε χτίστηκε την Βυζαντινή εποχή, προχωρούν φέρνοντας στο φως ευρήματα που παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον και αναδεικνύουν τη στρατηγική θέση που κατείχε για μεγάλο χρονικό διάστημα ως οχυρωματικό έργο. Είμαστε ικανοποιημένοι που ακόμα μερικά κομμάτια της ιστορίας της Λέσβου θα φωτισθούν, μέσα από τις πληροφορίες που θα δώσουν τα ευρήματα και οι εργασίες έρευνας και αποκατάστασης που πραγματοποιεί άξια στο Οβριόκαστρο η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου. Ο Πολιτισμός και η Ιστορία ενός τόπου είναι η χρυσή κληρονομιά για το μέλλον του.»