ΒΙΝΤΕΟ: Αναπόφευκτο το τέταρτο κύμα της πανδημίας

ΠΗΓΗ MEGA TV

Εντείνεται η πίεση στη βόρεια Ελλάδα εκεί όπου οι ΜΕΘ γεμίζουν με ανεμβολίαστους με τους ειδικούς να μιλούν πλέον για ένα αναπόφευκτο τέταρτο κύμα πανδημίας.

Παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης πως η χώρα δεν θα ξανακλείσει, ο Γιώργος Παυλάκης προειδοποιεί πως τα lockdown ίσως ξαναγίνουν αναγκαία.

«Τα lockdown μπορεί να γίνουν αναγκαία πάλι. Βλέπετε η βόρεια Ευρώπη το κάνει ήδη. Δεν είναι άσχετοι» ανέφερε ο ιατρός και ερευνητής Γιώργος Παυλάκης.

Την ώρα που τέσσερις στους δέκα που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό βρίσκονται στην βόρεια Ελλάδα, αρκετά είναι τα μέλη της επιτροπής που διαφωνούν με την πραγματοποίηση των παρελάσεων.

«Μπορούμε να γιορτάσουμε και τις εθνικές εορτές και τις θρησκευτικές εορτές αλλά χωρίς συγχρωτισμό. Μεγάλες παρελάσεις με κόσμο νομίζω ότι είναι σχεδόν αυτοκτονικό» υπογράμμισε ο Τάκης Παναγιωτόπουλος, μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Στην «κόκκινη» Δυτική Μακεδονία εντοπίζονται 490 ενεργά κρούσματα εκ των οποίων σχεδόν τα μισά εντοπίζονται στην Κοζάνη. Ακολουθούν η Καστοριά με 124, η Φλώρινα με 82 κρούσματα και τα Γρεβενά με 57 ενεργές μολύνσεις.

«Μέχρι πριν μια εβδομάδα είχαμε μηδέν, ένα κρούσμα. Υπήρχαν μέρες που δεν είχαμε και καθόλου κρούσματα.5.31 Πρέπει να φυλαχτούμε όλοι λίγο παραπάνω και να κάνουμε ό,τι κάναμε πριν μία εβδομάδα, 8 ημέρες» τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών, Ιωάννης Γιάτσιος.

Για επιδημία των ανεμβολίαστων μιλούσαν οι ειδικοί και επιβεβαίωνονται με τον πιο σκληρό τρόπο καθώς, από τους 50 ασθενείς στις εντατικές της Μακεδονίας και Θράκης μόνο οι 3 είναι εμβολιασμένοι.

«Οι ασθενείς που έρχονται είναι πολύ πιο βαριά με αυτή τη νέα μετάλλαξη» συμπλήρωσε ο συντονιστής διευθυντής ΜΕΘ του «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος.

Στην απαισιόδοξη παραδοχή πως ο κορωνοϊός θα παραμείνει και το 2022 προχώρησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, κρούοντας καμπανάκι κινδύνου ιδιαίτερα για την Ευρώπη που καταγράφει άνοδο κρουσμάτων.

 

Έρχεται η τρίτη δόση για τους κάτω των 50 ετών

Έρχεται η 3η δόση και για τους κάτω των 50, όπως προανήγγειλε ο Μάριος Θεμιστοκλέους. «Αναμένεται να έρθει. Περιμένουμε οδηγίες από την Εθνικη επιτροπή» σημείωσε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Το πράσινο φως σε Moderna και Johnson & Johnson έδωσε ο FDA για την χορήγηση της 3ης δόσης. Όσοι έχουν εμβολιαστεί με Moderna θα μπορούν να κάνουν την αναμνηστική 6 μήνες μετά τη δεύτερη ενώ όσοι εμβολιάστηκαν με το μονοδοσικό της Johnson θα μπορούν να κάνουν την ενισχυτική δόση 2 μήνες μετά τον εμβολιασμό τους.

 

Πλεύρης: Αήθης η επίθεση Πολάκη σε Τσιόδρα

Αήθη χαρακτηρίζει την επίθεση του Παύλου Πολάκη στον Σωτήρη Τσιόδρα ο Θάνος Πλεύρης τονίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό αποδεικνύεται ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καταλήξει αν πραγματικά στηρίζουν τον εμβολιασμό.

Σε αυτό το πλαίσιο ο υπουργός Υγείας σημειώνει ότι ο Παύλος Πολάκης επανήλθε στον αντιεμβολιαστικό οίστρο και «χαϊδεύει» το αντιεμβολιαστικό κίνημα για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ.