Παρέμβαση από την ΟΛΣΑ για τη παραλία της Σκάλας Ερεσου «Πρωταρχικό μας μέλημα η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος»


Για την Σκάλα Ερεσού

 

Πρωταρχικό μας μέλημα η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος

Πληροφορηθήκαμε τις δυσάρεστες έως και επικίνδυνες εξελίξεις, που αφορούν την πανέμορφη παράλια της Λέσβου που βρίσκεται στην Σκάλα Ερεσού, δηλαδή την προέγκριση οικοδομικής αδείας 4 κατοικιών μετά πισινών γήπεδα γκολφ κλπ. πολλών τετραγωνικών μέτρων, πάνω στην άμμο, καταστρατηγώντας το αίτημά της προσφυγής που ο ίδιος ο Δήμος Δυτικής Λέσβου έχει καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικράτειας, ζητώντας την επαναχάραξη των γραμμών του αιγιαλού και εκκρεμεί άμεσα η έκδοση της απόφασης, ώστε να μην αλλοιωθεί η ομορφιά της αμμουδιάς ,στην οποία συντρέχουν όλοι οι κάτοικοι του νησιού μας να απολαύσουν και να ξεκουραστούν, τώρα που οι διακοπές εκτός νησιού έχουν γίνει όνειρο απραγματοποίητο. 

Ως Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλογών Αττικής θα θέλαμε να δηλώσουμε ότι στηρίζουμε τις αποφάσεις του Δ.Σ. του Συλλόγου των Απανταχού Ερεσίων “Ο Θεόφραστος” και του Τοπικού συμβουλίου

κοινότητας Ερεσού και είμαστε ενάντια σε κάθε είδους τσιμεντοποίησής και επιχειρηματική εκμετάλλευση της παραλίας αυτής, αλλά και σε κάθε παρέμβαση που έχει ως στόχο την καταστροφή της αμμουδιάς, κάτι που έχουμε αποδείξει ήδη από το 2016 όταν και πρωτοστατήσαμε για μη προχωρήσει αυτή η "εγκληματική" εξέλιξη, με ανακοινώσεις στον τοπικό και πανελλαδικό τύπο και ενημέρωση περιβαλλοντικών οργανώσεων.

Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου και ο δήμαρχος Ταξιάρχης Βέρρος καλούνται να πάρουν ξεκάθαρη θέση, για τις νέες εξελίξεις, λαμβάνοντας υπόψη το αίτημα της μεγάλης πλειοψηφίας των ντόπιων και φίλων της Ερεσού και να απαντήσουν γιατί δεν περιμένει την απόφαση του ΣτΕ στη δική του προσφυγή! Τον καλούμε να ζητήσει την ακύρωση της προέγκρισης οικοδομικής αδείας, που μόνο εκείνος μπορεί, σε στενά περιθώρια με καταλυτική ημερομηνία το Δεκέμβριο του 2021.

Καλούμε όλους τους Λέσβιους να συντρέξουν στην προσπάθεια να αποτραπεί ένα περιβαλλοντικό έγκλημα. 

Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος θα έπρεπε να είναι πρωταρχικό μας μέλημα και θα έπρεπε να καταδικάζεται οποιαδήποτε προσπάθεια που αποσκοπεί στην φθορά του για κερδοσκοπικούς λόγους.

 

Το Δ.Σ. της ΟΛΣΑ