Στήνουν κάλπες οι οικοδόμοι της Λέσβου


Εκλογές στο συνδικάτο οικοδόμων Λέσβου

 

Η ανακοίνωση:

 

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΣΤΑ ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΝΗΣΟΥ ΛΕΣΒΟΥ

Συνάδελφοι οικοδόμοι και εργαζόμενοι στον κλάδο των κατασκευών,

Κυβέρνηση και εργοδότες όλα αυτά τα χρόνια επικαλούνται χίλιες δικαιολογίες, βάζουν ατελείωτα εμπόδια για να μην δώσουν αυξήσεις, για να μην πάρουν ουσιαστικά μέτρα στήριξης των εργαζομένων και στον κλάδο μας. Ο τρόπος που η Κυβέρνηση διαχειρίστηκε και συνεχίζει να διαχειρίζεται το ζήτημα της πανδημίας ρίχνοντας την ευθύνη στο λαό και στους εργαζόμενους και χωρίς να έχει λάβει κανένα απολύτως μέτρο για την προστασία της υγεία μας, συνεχίζοντας να μην ενισχύει το δημόσιο σύστημα υγείας αποδεικνύει περίτρανα την αντιλαϊκή – αντεργατική πολιτική που ακολουθεί.

Η πολιτική αυτή που χαράζουν Κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία έχει ως αποτέλεσμα τεράστια κέρδη για τους μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους και τους οικοδόμους στον αντίποδα να δουλεύουν με κίνδυνο ζωής, χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας, σε πολλές περιπτώσεις με νεκρούς και σακατεμένους, για μεροκάματα πείνας, εφτά μέρες τη βδομάδα, ήλιο με ήλιο. Την ίδια στιγμή το κύμα ακρίβειας σε είδη πρώτης ανάγκης, σε πετρέλαιο θέρμανσης αλλά και σε νερό και ρεύμα επιδεινώνει ακόμα πιο πολύ τη ζωή των λαϊκών οικογενειών.

Οι πρόσφατες πλημμύρες, οι καταστροφές σπιτιών και δημόσιων κτιρίων από τους σεισμούς, τα σχολεία-πισίνες και οι δρόμοι ποτάμια αποκάλυψαν για ακόμη μια φορά τις τεράστιες ανάγκες για κατασκευαστικά έργα, αντιπλημμυρικά και αντισεισμικής θωράκισης, ενώ την ίδια στιγμή χιλιάδες είναι οι οικοδόμοι που βρίσκονται στην ανεργία.

Κανένας οικοδόμος δεν πρέπει να ανεχτεί την κοροϊδία, τις υπεκφυγές αυταπάτες και προσδοκίες ότι κυβερνήσεις και μεγαλοεργοδοσία θα μας χαρίσουν αυξήσεις στους μισθούς και στα δικαιώματα μας. Αυτοί θέλουν να μας στείλουν στο μεσαίωνα!

Είναι στο δικό μας χέρι να ανατρέψουμε την κατάσταση!

 

Συνάδελφε οικοδόμε και εργαζόμενε στις κατασκευές,

 

Δώσε δύναμη στη δύναμη σου.

                               Οργανώσου στο σωματείο σου.

 

Κάνε το βήμα, ψήφισε στις εκλογές του σωματείου.

 

Παρασκευή 29/10/2021 ώρα 17.00 με 21.00 στο Εργατικό Κέντρο (Βαλαωρίτου & Δαβάκη)

Δευτέρα 1/11/2021 ώρα 16.00 με 21.00 στο Εργατικό Κέντρο

Τρίτη 2/11/2021 ώρα 15.00 με 20.00 στην Καλλονή

Τετάρτη 3/11/2021 το πρωί σε χώρους εργασίας

Τετάρτη 3/11/2021 ώρα 17.00 με 21.00 στο Εργατικό Κέντρο

Πέμπτη 4/11/2021 ώρα 16.00 με 21.00 στο Εργατικό Κέντρο

Απαιτούμε – Διεκδικούμε :

·       

Την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) στον κλάδο με ουσιαστικές αυξήσεις στα μεροκάματα, βελτίωση των όρων δουλειάς και ασφάλισης.

Κατώτερο μεροκάματο: εργάτη 50 € - βοηθού 53 € - τεχνίτη 56 €, ως βάση υπολογισμού για τη διαμόρφωση του μεροκάματου (τριετίες, προσαυξήσεις).

·        

Την αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων.

·        

Την οικονομική στήριξη εργαζομένων και ανέργων για την ανακούφιση από το μεγάλο κύμα ακρίβειας και ανατιμήσεων.

 

Να διευρυνθούν οι προϋποθέσεις για τη λήψη του εποχικού επιδόματος από περισσότερους οικοδόμους & εργαζόμενους στις Κατασκευές.

·        

«Να μείνει στα χαρτιά» ο νόμος – έκτρωμα για τα Εργασιακά, την ποινικοποίηση των αγώνων, την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης και του δικαιώματος της Απεργίας.