ΒΙΝΤΕΟ: Κορωνοϊός – Προβλέψεις σοκ για τους αριθμούς της πανδημίας – Ανήσυχοι οι ειδικοί

ΠΗΓΗ MEGA TV

Εφιαλτικές είναι οι προβλέψεις των ειδικών για το σύνολο της χώρας σχετικά με τα κρούσματα και τους νεκρούς εξαιτίας του κορωνοϊού.

Καλπάζει η πανδημία με τη βόρεια Ελλάδα να ζει σε επανάληψη τις τραγικές ημέρες του περσινού Νοεμβρίου. Οι προβλέψεις επιστημόνων σοκάρουν. Έως τα μέσα του επόμενου μήνα, η χώρα είναι πολύ πιθανό να καταγράφει καθημερινά 5.000 μολύνσεις.

Στα νοσοκομεία της επικράτειας νοσηλεύονται 2.400 ασθενείς, με τις μονάδες σε Θεσσαλονίκη, Μακεδονία και Θράκη να είναι γεμάτες. Τούτων δοθέντων οι ειδικοί προβλέπουν έως και 2.500 χιλιάδες θανάτους έως το τέλος του χρόνου.

Ήδη αυτόν τον μήνα  854 ασθενείς κατέληξαν από κορωνοϊό. Ανάμεσά τους και νέοι, με τελευταίο θύμα μια 43χρονη από τη Θεσσαλονίκη.

 

Συνωστισμός

Την ώρα που οι 7 στις 10 ΜΕΘ COVID είναι κατειλημμένες, προβληματισμός επικρατεί για  τις εικόνες συνωστισμού στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Εικόνες συνωστισμού και στα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Τα νοσοκομεία στη βόρεια Ελλάδα «δεινοπαθούν». Σε ανατολική Μακεδονία και Θράκη έχουν καταγραφεί 340 θάνατοι από τις 12 Σεπτεμβρίου.

299 από τα θύματα ήταν ανεμβολίαστοι κι όμως σε αυτές τις περιφέρειες τα ποσοστά εμβολιασμού παραμένουν χαμηλά, καθώς οι πολίτες δε φαίνονται διατεθειμένοι να εμβολιαστούν.

 

Ανοίγει στις 5 Νοεμβρίου η πλατφόρμα για την 2η δόση όσων έχουν κάνει Johnson & Johnson

Aνοίγει στις 5 Νοεμβρίου η πλατφόρμα για τη δεύτερη δόση με εμβόλιο mRNA για όσους έχουν κάνει το μονοδοσικό σκεύασμα της Johnson & Johnson στη χώρα μας.

Αυτό ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον εμβολιασμό.

Όπως εξήγησε, θα πρέπει να έχουν περάσει δύο μήνες μετά την πρώτη δόση με Johnson & Johnson, ενώ η ενισχυτική δόση θα γίνεται αρχικά με Pfizer και τις επόμενες μέρες θα δρομολογηθεί να γίνεται και με Moderna.

Παράλληλα, ο ίδιος εξήγησε πως την επόμενη εβδομάδα θα λάβουν υπενθυμιστικό SMS οι πολίτες που πληρούν τα κριτήρια για να κάνουν τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό.

Συνολικά, με τρίτη δόση έχουν εμβολιαστεί 300.000 Έλληνες και έχουν κάνει αίτηση 35.000.