Τετραήμερες πανηγυρικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Δημητρίου στην Μορια- Όλο το πρόγραμμα


Εορταστικές εκδηλώσεις θα διεξαχθούν στην χάρη του Αγίου Δημητρίου στην Μόρια.


Θα ξεκινήσουν από το Σάββατο 23 Οκτωβρίου και ώρα 17:00 μ.μ. με καλλιστεία αλόγων και στις 3 κατηγορίες (ντόπια, πενηντάρια, καθαρόαιμα), μετά την καλλιστεία θα υπάρχει ζωντανή μουσική, με ολονύχτιο γλέντι στα καφενεία του χωριού .

 

Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν οι Ιππικοί αγώνες με κατηγορίες ντόπια πενηντάρια και καθαρόαιμα στανταμπρεκ στο ρωμαϊκό υδραγωγείο Μοριας και ώρα 11:00 π.μ.

Στις 14:00 μ.μ. θα γίνει η απονομή των επάθλων στους νικητές των αγώνων, στην αγορά του χωριού.

Θα ακολουθήσει γλέντι με ζωντανή μουσική.

Την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021, παραμονή της γιορτής του Αγίου Δημητρίου, θα τελεσθεί Πανηγυρικός Εσπερινός στον Αγιο Δημήτριο στις 6:00 μ.μ.

Στις 20:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθούν στην αγορά του χωριού, παραδοσιακοί χοροί από τα τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου γυναικών Μόριας.

Την Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021 Θα τελεσθεί η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία λειτουργία στον Αγιο Δημήτριο στην Μόρια στις 8:00 π.μ. και στις 11:00 θα γίνει η περιφορά της εικόνας του Αγίου Δημητρίου με συνοδεία των πιστών και αλόγων.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θα μοιραστεί το παραδοσιακό φαγητό κισκετς, στο προαύλιο της εκκλησίας.

Σας ευχαριστούμε και σας προσκαλούμαι όλους τους συγχωριανούς και όλους τους συντοπίτες μας να παραβρεθούν στις εκδηλώσεις του χωριού μας , να μας τιμήσετε με την παρουσία σας, προς τιμή του Αγίου Δημητρίου.

Ευχαριστούμε και σας περιμένουμε.