Χωρίς πετρέλαιο και ρεύμα μέρος του ΚΥΤ στο Μαυροβούνι- Ξεσηκώθηκαν οι μετανάστες



Ξεσηκωμός επικρατεί στις τάξεις των μεταναστών εντός του προσωρινού ΚΥΤ στο Μαυροβούνι Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες χωρίς πετρέλαιο έχει μείνει εδώ και μια εβδομάδα το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων στο Μαυροβούνι, με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν οι γεννήτριες της δομής και να μένουν οι σκηνές και τα containers χωρίς ρεύμα και θέρμανση. 

Στρατιωτικές πηγές που μίλησαν στο Lesvospost αποκάλυψαν πως η σύμβαση του στρατού για την προμήθεια πετρελαίου έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου.

Από την άλλη η Γενική Γραμματεία Υποδοχής δεν φρόντισε να εξασφαλίσει το πετρέλαιο, με αποτέλεσμα να γίνει μετεγκατάσταση μεγάλου αριθμού μεταναστών από ένα μέρος της δομής σε άλλο με σκοπό να υπάρχει θέρμανση και ρεύμα κατά την διαμονή τους.

Ωστόσο ούτε αυτό φάνηκε να λύνει το πρόβλημα καθώς η μεγάλη ζήτηση πετρελαίου φαίνεται να μην κάλυψε τις ανάγκες.

Μετά από όλα αυτά σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Lesvospost την Τρίτη αργά την νύχτα είχαμε μαζική αντίδραση των μεταναστών, με διαμαρτυρία και χρειάστηκε η άμεση παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

 Πάντως πηγές προσκείμενες στο υπουργείο μετανάστευσης και ασύλου αναφέρουν ότι το θέμα με το πετρέλαιο και το ρεύμα θα λυθεί άμεσα το επόμενο διάστημα με την υπογραφή νεας σύμβασης.