Η γιορτή κάστανου στην Αγιάσο... επιστρέφει δριμύτερη

Την Κυριακή, 14/11/2021, η 17η Γιορτή Κάστανου στην Αγιάσο

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγιάσου και οι μαζικοί φορείς του χωριού μας, με την υποστήριξη του Δήμου Μυτιλήνης, αποφάσισαν να συνδιοργανώνουν τη φετινή 17η Γιορτή Κάστανου την Κυριακή, 14 Νοεμβρίου 2021.

Από το 2004, που έγινε για πρώτη φορά, μέχρι και πρόπερσι (πέρσι ματαιώθηκε λόγω κορονοϊού) η Γιορτή κέρδισε την εκτίμηση του λεσβιακού κοινού, τα πολυπληθή καραβάνια του οποίου ανηφορίζουν κάθε χρόνο στη φθινοπωρινή Αγιάσο και κατακλύζουν τις πλατείες και τα ταβερνάκια της, οργώνουν τον ανυπέρβλητο καστανιώνα της, γεύονται τα πλούσια και εξαίρετα τοπικά προϊόντα της. Το χωριό της Μεγαλόχαρης γιορτάζει ένα δεύτερο δεκαπενταύγουστο! Κοντά στους Μυτιληνιούς, την επισκέπτονται και πολλοί άλλοι συμπατριώτες μας από την Αθήνα και τα γειτονικά νησιά, αλλά και Τούρκοι, που οργανώνουν εκδρομές από τα απέναντι μικρασιατικά παράλια.

Στα χρόνια που γίνεται η Γιορτή έλαβαν χώρα πληθώρα δράσεων και εκδηλώσεων, που έδωσαν τη δυνατότητα και τη χαρά της συμμετοχής σε χιλιάδες κόσμου, αλλά και σε πλήθος λεσβιακών φορέων. Μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις και πατινάδες με παραδοσιακές κομπανίες, θεατρικά σατιρικά μονόπρακτα και θεατρικές παραστάσεις, ημερίδες και ομιλίες-παρουσιάσεις επιστημόνων και ερευνητών, εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας, ξυλόγλυπτων από ξύλο καστανιάς, εργαλείων καστανοσυλλογής, προϊόντων λεσβιακών επιχειρήσεων και συνεταιρισμών, λαϊκή αγορά με πλήθος τοπικών αγροτικών και παραδοσιακών προϊόντων, αθλητικοί αγώνες, βιβλιοπαρουσιάσεις, βιωματικά εργαστήρια για παιδιά, περίπατοι στο καστανόδασος, συλλογή και ταυτοποίηση μανιταριών, συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας…

Ευχόμαστε και φέτος να βοηθήσει ο καιρός και να προλάβουν να γίνουν οι απαραίτητες οργανωτικές προετοιμασίες για να χαρείτε μια ακόμα φθινοπωρινή εξόρμηση στην Αγιάσο. Ο κόσμος βέβαια θα πρέπει να λάβει όλα τα αναγκαία προληπτικά μέτρα που θα επιβάλλουν τότε τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, ώστε να διασφαλιστεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό η προστασία της δημόσιας υγείας.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Γιορτής θα ανακοινωθεί στο τέλος του μήνα. Θα σας κρατάμε ενήμερους για κάθε εξέλιξη.

ΠΗΓΗ : www.agiasos.gr