Εθελοντική αιμοδοσία από τον σύλλογο "Άγκυρα" O σύλλογος Αγκυρα διοργανώνει Πανελλήνια Εθελοντική Αιμοδοσία για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος που διατηρεί στο «Βοστάνειο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης » για τα άτομα με ΙΦΝΕ.

Τα άτομα με ΙΦΝΕ παιδιά και ενήλικες ως χρόνιοι ασθενείς δεν μπορούν να δώσουν αίμα, ενώ παράλληλα εξαιτίας της πάθησής τους συχνά υποβάλλονται σε χειρουργικές επεμβάσεις ή μεταγγίσεις. Έτσι ο σύλλογος καλείται τακτικά μέσω των αποθεμάτων της τράπεζάς του να καλύψει τη μεγάλη ανάγκη των ασθενών, βγάζοντας τόσο τους ίδιους όσο και τα συγγενικά και φιλικά τους πρόσωπα από την αγωνία εύρεσης αίματος σε μια δύσκολη και επείγουσα στιγμή.

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 26 και 27 Οκτώβρη 2021 από τις 8:00 ως τις 14:00 το πρωί και από τις 17:30 ως τις 20:00 το απόγευμα.

Οι εθελοντές αιμοδότες που επιθυμούν να δώσουν αίμα για τα άτομα με ΙΦΝΕ, μπορούν να προσέρχονται σε οποιοδήποτε κέντρο αιμοδοσίας της χώρας και οποιαδήποτε ημέρα, δηλώνοντας ότι επιθυμούν η φιάλη να κατατεθεί στην τράπεζα αίματος του Συλλόγου « Άγκυρα σύλλογος φίλων και ασθενών με ΙΦΝΕ και άλλα πεπτικά νοσήματα» που λειτουργεί στο «Βοστάνειο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης» και στη συνέχεια να επικοινωνούν με τον σύλλογο (διαχειρίστρια τράπεζας κ. Τσακυρίδου Αναστασία στο τηλ 6975514887) είτε να στείλουν mail στο agkira2019@gmail.com να μας αναφέρουν το νοσοκομείο στο οποίο εχουν δώσει αίμα..

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας ο αιμοδότης, εφόσον πληροί τα απαραίτητα κριτήρια αποδοχής και δεν ισχύει γι’ αυτόν κάποιο από τα κριτήρια αποκλεισμού όπως για παράδειγμα δεν θα πρέπει να λαμβάνει κάποια φαρμακευτική αγωγή και πρέπει οπωσδήποτε να είναι υγιής, την ημέρα της αιμοδοσίας, τόσο πριν όσο και μετά από αυτήν, θα πρέπει να καταναλώσει μεγάλες ποσότητες υγρών και ένα ελαφρύ γεύμα 3 έως 4 ώρες πριν από τη λήψη του αίματος. Επίσης πρέπει να έχει μαζί του το ΑΜΚΑ του, την αστυνομική του ταυτότητα ή κάποιο άλλο επίσημο έγγραφο που να πιστοποιεί την ταυτότητά του.

Έλα και εσύ, δώσε αίμα για τους ασθενείς μας παιδιά και ενήλικες, ενίσχυσε την τράπεζα του συλλόγου Άγκυρα, στην καλοσύνη σας στηρίζεται η ζωή μας!